У Кіровограді проведено майстер-клас з декоративного живопису

Травень 27, 2016 | Новини | Переглядів: 1175 | Коментарі: 0

У відділі Кіровоградського обласного художнього музею − картинній галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна» у рамках «Творчої майстерні» було проведено майстер-клас з декоративного живопису «Веселі тваринки».

Майстер-клас був присвячений стилізації природних форм з використанням елементів петриківського розпису. Відвідувачі вирішили зображати істот підводного світу − малювали казкових рибок, змінюючи та стилізуючи реально існуючих тварин з запропонованих фотокарток.

Стилізація – це процес узагальнення предмета за формою та кольором, метою якого є підкреслення найвиразніших рис. Для неї характерні узагальнення форми, спрощення конструкції, зміна характеру форми на декоративну, перетворення об’ємної форми на площинну.
Свої роботи юні художники виконували у незвичній манері, а саме з використанням елементу «петриківки» − зернятка, малювати яке вони навчилися на цьому ж майстер-класі, виконуючи різноманітні вправи.
Підсумовуючи усе вищесказане слід зазначити, що цього тижня відвідувачі заходу виявили себе справжніми митцями, розвиваючи свої здібності шляхом стилізації природних форм, а саме узагальнюючи та підкреслюючи характерні образи жителів підводного всесвіту.

Богдан Мороз художник І категорії відділу музею − картинної галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна»


 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool