У Кіровограді продовжують знущатися над деревами

Червень 08, 2016 | Новини | Переглядів: 1357 | Коментарі: 0

Обрізка дерев у Кіровограді, яку виконують енергетики вздовж ліній електропередач є знущанням над деревами. Про це заявив заступник міського голови Олександр Мосін, коментуючи поширені у соціальних мережах фотографії обпиляних стовбурів, повідомляє сайт міськради.

- До такої обрізки комунальні підприємства не мають жодного стосунку, - наголосив Олександр Мосін. – Спеціалісти КП “Кіровоград – Благоустрій” виконують формувальну і санітарну обрізку у визначений період, коли у дерев припиняється рух соків. В даному випадку замовником робіт є ПАТ “Кіровоградобленрго”.

Зважаючи на широкий суспільний резонанс, який отримала остання обрізка зелених насаджень по вулицях Єгорова, Михайлівській, Гагаріна, Тарковського, Олександр Мосін запросив на зустріч начальника Кіровоградського району електричник мереж Миколу Гершкула, щоб узгодити дії у випадку необхідності здійснювати обрізку насаджень на території міста. Є ще один важливий момент. Відповідно до правил благоустрою Кіровограда виконавець робіт зобов’язаний прибирати за собою. Цього не дотримуються працівники ТОВ “Енергобудпроект – 2”, які працюють на замовлення ПАТ “Кіровоградобленерго”. Купи зрізаного гілля захаращують тротуари і газони міста.

- Раніше роботи з обрізки дерев виконувалися комунальним підприємством, - говорить головний інженер КП “Кіровоград – Благоустрій” Віктор Івашина. – У нас є спеціалісти, які розуміються на цьому і знають як це зробити без шкоди. Ми готові надати допомогу енргетикам. Можемо надавати свого спеціаліста на час виконання робіт, продемонструвати, як це потрібно робити. Звичайно, виконувати обрізку дерев о цій порі можна лише в аварійних випадках. Формувальна і санітарна обрізка можлива лише із листопада по квітень. Бажано, щоб енергетики планували розчищати свої лінії електропередач саме на цей період. На жаль, за законодавством. Вони мають право здійснювати обрізку у будь – який час року у місцях, де проходять мережі.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool