У Кіровограді повністю розчищене дорожнє полотно 85 вулиць (ФОТО)

Січень 12, 2016 | Новини | Переглядів: 1926 | Коментарі: 0

Як повідомив сьогодні на пресс-конференції начальник головного управління житлово – комунального господарства Олександр Хачатурян, комунальникам довелося вступати у двобій зі сніговою стихією вночі із 31 грудня на 1 січня, з 7 на 8 січня та з 10 на 11 січня.

Всього за ці дні на території міста випала подвійна місячна норма снігу – 25,1 мм.

- Станом на сьогоднішній день у Кіровограді повністю розчищене дорожнє полотно 85 вулиць, - відзначив Олександр Хачатурян. – А це 125 кілометрів магістральних шляхів, якими здійснюються пасажирські перевезення. Комунальники працювали у надзвичайно напруженому режимі по 16-18 годин, вночі, у вихідні і святкові дні. Вважаю, що при тій кількості спеціальної техніки, яка складає 18 одиниць, люди зробили все можливе, щоб забезпечити нормальне функціонування громадського транспорту в обласному центрі і можливість мешканців пересуватися містом. За це їм – велика подяка.

Олександр Хачатурян також звернув увагу на те, що у ці дні міський штаб протидії негоді, особисто міський голова, його заступники тримали на контролі розчищення вулиць і перевіряли на власні очі можливість руху громадського транспорту по своїх маршрутах зранку, до початку його роботи. На жаль, підкреслив керівник профільного управління, у таких форс-мажорних обставинах, коли місто опинилося у надзвичайній ситуації, знайщлися перевізники, які дозволили собі саботаж роботи громадського транспорту: вони демонстративно не виїхали на маршрут, при тому, що така можливість у них була.
Неповагою до важкої праці комунальників Олександр Хачатурян назвав і акцію на площі перед міською радою, де молоді люди, демонструючи своє незадоволення прибиранням снігу, виліпили на розчищеному двірниками місці сніговиків.

Для того, щоб гідно протистояти сильним снігопадам місту додатково необхідно мати ще мінімум 6 тракторів та грейдер. Це значні кошти для бюджету Кіровограда, але міський голова Андрій Райкович доручив головному управлінню підготувати пропозиції щодо придбання необхідної снігоочисної техніки, підкреслив Олександр Хачатурян.
У складній ситуації місто також розраховує на допомогу трудових колективів, мешканців обласного центру. За інформацією начальника управління надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Сергія Коваленка, звернення щодо участі у розчищенні прилеглих і закріплених територій цими днями було направлене на адресу 67 великих підприємств і 300 закладів торгівлі, громадського харчування,

Хачатурян Иванов

Пресс-конференция в горсовете

інших установ різної форми власності. Надзвичайні ситуації мають єднати людей у їх протистоянні стихії, наголосив Сергій Коваленко.
- На два найближчих дні ми знову отримали штормове попередження, - повідомив Сергій Коваленко. – Очікується сильний туман з видимістю 200-500 метрів і плюсовою температурою, а потім знову місто накриє циклон із сильним похолоданням до -15С.

На території Кіровограда активно працює міська спецінспекція. Інспектори контролюють якість прибирання територій тротуарів у зоні відповідальності закладів та у приватному секторі.
- Інспектори жортско відстежують порушників правил благоустрою, - попередив керівник спецінспекції Віктор Іванов. – Так за вчорашній день складено понад 30 протоколів. А кожний протокол – це потенційний штраф від 340 до 1700 гривень.
На завершення прес – конференції кіровоградські посадовці звернулися до жителів обласного центру, керівників підприємств і організацій з проханням активно долучитися до боротьби зі снігом, а власників транспорту попросили у найближчі дні не залишати свої автомобілі на узбіччях проїжджої частини доріг, щоб комунальники мали можливість чистити і вивозити зібраний сніг.

джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool