У Кіровограді планується створити гемодіалізний центр

Квітень 14, 2016 | Новини | Переглядів: 1188 | Коментарі: 0

У Кіровограді до кінця поточного року планується створити гемодіалізний центр. Про це йшлося сьогодні, 14 квітня, на прийомі громадян у міського голови Кіровограда Андрія Райковича.

Хворих на ниркову недостатність в обласному центрі понад сотня, всі вони потребують постійного очищення крові. З питанням, коли в місті врешті з’явиться гемодіалізний центр до міського голови звернулися кіровоградці.
Як повідомила начальник управління охорони здоров’я Оксана Макарук, нині розглядається варіант побудови такого центру на базі СМСЧ № 19. Приміщення необхідно реконструювати, встановити ефективну систему очищення води. Це займе тривалий час, проте, в планах міської влади відкрити гемодіалізний центр не пізніше кінця 2016 – го року.
- Ми маємо створити сучасний гемодіалізний центр,- наголосив міський голова, – щоб працювала найякісніша апаратура, а умови для пацієнтів були комфортними. Ми потребуємо цього центру і ми його створимо. Паралельно міські посадовці будуть планувати також створення інсультного центру.

джерело
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool