У Кіровограді підвели підсумки діяльності у сфері цивільного захисту області

Лютий 11, 2016 | Новини | Переглядів: 1471 | Коментарі: 0

11 лютого у сесійній залі обласної ради відбулася нарада з підведення підсумків діяльності у сфері цивільного захисту Кіровоградської області у 2015 році.

Участь у нараді взяли перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко, перший заступник голови обласної ради Юрій Гугленко, заступник директора департаменту організації заходів цивільного захисту ДСНС України Олександр Лещенко, керівний склад Управління ДСНС, голови райдержадміністрацій, міські голови та керівники обласних служб цивільного захисту.

Підсумовуючи діяльність системи цивільного захисту Кіровоградської області, перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко зазначив, що протягом 2015 року, як і у попередні роки, основна увага приділялася питанням захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій і подій техногенного і природного характеру, популяризації серед дітей та молоді безпечних умов діяльності та підготовка їх до дій в умовах надзвичайних ситуацій. Кіровоградською облдержадміністрацією та обласною радою надавалася суттєва підтримка Службі порятунку Кіровоградщини – виділено 95 тис. грн. на закупівлю піноутворювачів, якими забезпечено першочергово ті районні підрозділи, де знаходяться нафтобази. Від імені голови облдержадміністрації Сергій Коваленко подякував рятувальникам та службам цивільного захисту за добросовісне виконання своїх обов’язків, незважаючи на ситуацію, яка склалася у державі та запевнив, що обласна влада і надалі буде налаштована на подальшу плідну співпрацю з Управлінням ДСНС.

Звертаючись до присутніх, начальник Управління ДСНС полковник служби цивільного захисту Віталій Миронюк повідомив, що завдяки цілеспрямованим заходам щодо попередження надзвичайних ситуацій та підвищення ефективності реагування в області не допущено зростання кількості надзвичайних ситуацій та негативних наслідків від них. У минулому році на території області виникло дві надзвичайні ситуації та 2 тисячі 360 надзвичайних подій, під час ліквідації яких врятовано 101 особу та матеріальних цінностей на суму понад 9 мільйонів гривень. Групою піротехнічних робіт знешкоджено 529 боєприпасів часів Великої Вітчизняної війни. Протягом минулого року чергові караули пожежно-рятувальних підрозділів області здійснили 4952 виїзди за сигналом «Тривога», із яких 1396 – на гасіння пожеж. У червні та жовтні рятувальники Кіровоградщини залучалися для гасіння масштабної пожежі на нафтобазі «БРСМ» та гасіння пожеж торфовищ у Київській області. У минулому році за виконання поставлених завдань 61 співробітник аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління отримав статус учасника АТО. Працівники Служби порятунку приймали участь і в різноманітних навчаннях, зокрема протягом серпня-вересня зведений підрозділ у складі 50 чоловік особового складу та 18 одиниць техніки приймав участь у підготовці та проведенні спільних міжнародних навчань «Україна-2015», які проводились Державною службою спільно з НАТО на території Львівської області.

Зупинився Віталій Григорович і на питаннях матеріально-технічного забезпечення та подякував керівництву Державної служби України з надзвичайних ситуацій, обласній владі, органам місцевого самоврядування за плідну співпрацю та безпосередню участь у розбудові та вдосконаленні оперативно-рятувальної служби області. Зокрема, протягом 2015 року від ДСНС отримано матеріальні цінності, надані Україні Німеччиною в якості гуманітарної допомоги у вигляді 10 комплектів бронежилетів, 2-х дизельних переносних електростанцій, 1 мотопомпи для перекачування брудної води, 1 тонни піноутворювача, 50 комплектів бойового одягу та пожежних рукавів на суму 137 тис. грн. Також обласною радою затверджено обласну програму цивільного захисту Кіровоградської області на 2016-2020 роки. На 2016 рік програмою передбачено виділення з обласного бюджету коштів у сумі 500 тис грн. для розвитку пожежно-рятувальної служби області. Для підтримання у постійній готовності техніки підпорядкованих підрозділів здійснено капітальний ремонт 4 пожежних автомобілів та трьох одиниць інженерної техніки. Начальник Управління закцентував увагу і на проблемних питаннях функціонування місцевої пожежної охорони та звернувся до керівників органів місцевого самоврядування з проханням розглядати можливі механізми утворення нових або передачі існуючих пожежних команд з їх подальшим фінансуванням за рахунок громади у рамках реформи з децентралізації влади.

Заступник директора департаменту організації заходів цивільного захисту ДСНС України Олександр Лещенко поінформував присутніх про специфіку роботи Служби у минулому році. Діяльність була направлена на виконання основних завдань за призначенням з урахуванням особливостей функціонування у режимі підвищеної готовності. Зокрема, з липня 2014 року в зоні АТО виконують широкий спектр завдань декілька зведених загонів Служби, у числі яких і рятувальники Кіровоградського гарнізону. Повідомив Олександр Якович і про співпрацю з міжнародними організаціями та висловив сподівання, що гуманітарні проекти триватимуть. Підводячи підсумки, представник ДСНС України зазначив, що загалом працівники сфери цивільного захисту Кіровоградщини ефективно виконують поставлені завдання, завдяки чому протягом останніх років рятувальники Кіровоградщини є в числі кращих підрозділів держави.

Під час засідання чекала на присутніх і урочиста мить – за мужність та героїзм, проявлені під час ліквідації надзвичайних ситуацій, рятувальників було нагороджено грамотами ДСНС України, обласної державної адміністрації та обласної ради. Підсумки минулого року підведено, а попереду у працівників Служби порятунку нові завдання, які будуть виконуватись для надійного захисту населення і територій області від негативних наслідків надзвичайних ситуацій.

Прес-служба У ДСНС в області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool