У Кіровограді офіційно обліковуються 520 білборда

Червень 10, 2015 | Новини | Переглядів: 824 | Коментарі: 0

Сьогодні у Кіровограді офіційно обліковуються 520 білбордів, 113 сіті – лайтів та 517 інших засобів реклами. Про це повідомив заступник міського голови Григорій Литвин під час прес – конференції у міській раді..

За його словами, річні надходження до бюджету міста від реклами складають близько 1,3 мільйона гривень. Один білборд приносить казні всередньому 300 гривень, а сіті – лайт – 100 гривень на місяць.
У той же час, відзначив Григорій Литвин, є прикрі випадки самовільного встановлення рекламних засобів, конструкція яких може нести загрозу здоров’ю і життю мешканців міста. Міська влада реагує на такі фіакти. Нещодавно по вулиці Маршала Конєва були примусово демонтовані два парних рекламних щити розміром 3х6 метрів, які були встановлені із суттєвими технічними порушеннями. Висота від дорожнього полотна до нижнього краю щитів була меншою за 5 метрів, а це створює загрозу аварійних ситуацій для високогабаритного транспорту, наголосив Григорій Литвин.
Найближчим часом черга дійде ще до п’яти незаконних білбордів. Очікують на демонтаж і 85 різного розміру рекламних табличок “Ліки плюс”. Загалом, до 25 червня вся реклама у Кіровограді, встановлена без дозвільних документів, має бути ліквідована, акцентував увагу заступник міського голови – таке завдання поставив секретар міської ради Іван Марковський.
За інформацією Григорія Литвина, сьогодні активно діє постійна комісія з питань розміщення об’єктів зовнішньої реклами, яка налічує 19 членів і працює переважно в електронному режимі. Комісія відпрацьовує комплексну схему розташування реклами в центральній частині обласного центру і ця схема має бути затверджена виконкомом міської ради до 1 січяня 2016 року.
Особливістю такої концепції буде повна відсутність громіздких рекламних конструкцій типу білборд по Великій Перспективній, повідомив Григорій Литвин. А всі такі існуючі типи реклами на центральній вулиці підлягатимуть демонтажу.
Достатньо складною залишається ситуація в місті із розміщенням тимчасових споруд для ведення підприємницької діяльності, у просторіччі – МАФів. Велика їх кількість встановлена на території міста без паспортів прив’язки, на інженерних мережах і комунікаціях. Нещодавно спритні ділки примудрилися за одну ніч змонтувати 12 кіосків у різних частинах Кіровограда.
Великою проблемою у бортьбі із нашестям незаконних МАФів є недосконале законодавство України, де чітко не прописана процедура знесення незаконних конструкцій, підкреслив Григорій Литвин. Виникає парадокс: підприємець може за одну ніч встановити тимчасову споруду, а міська влада не має жодного права так же оперативно їх демонтувати. Але ми теж не стоїмо на місці і, зі свого боку, удосконалюємо механізм ліквідації самовільно встановлених кіосків і павільйонів

джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool