У Кіровограді обговорили шляхи протидії торгівлі людьми

Липень 01, 2016 | Новини | Переглядів: 928 | Коментарі: 0

Зустріч правоохоронців зі спеціалістами управлінь соціального захисту населення райдержадміністрацій та міськвиконкомів, відповідальних за реалізацію державної сімейної гендерної політики, попередження насильства у сім’ї та протидії торгівлі людьми, відбулася 30 червня у Кіровограді.

Учасники заходу розглянули алгоритм виявлення осіб, які відносяться до групи ризику потрапити у ситуацію торгівлі людьми, питання попередження цього негативного явища.

Загалом у тенетах зловмисників може опинитися будь-хто – громадяни різного віку, статі, соціального походження, статку. Але особливо вразливими є категорії соціально незахищених і неблагополучних верств населення, які перебувають у складних життєвих обставинах – члени багатодітних чи малозабезпечених родин, самотні пенсіонери, потерпілі від насильства у сім’ї, діти-сироти, безробітні або безпритульні і т.д. Саме вони потребують особливої уваги та обізнаності, як не стати жертвою работорговців.

Представники сектору боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми Нацполіції області наголосили, що зловмисники вдаються до скоєння кримінальних правопорушень із метою сексуальної чи трудової експлуатації осіб, використання їх у жебракуванні або виготовленні порнопродукції, для вилучення органів. Аби втертися у довіру до потенційної жертви, «вербувальники» найчастіше створюють псевдооголошення про працевлаштування (зокрема за кордоном), навчання, туристичні поїздки, знайомство через Інтернет та інше.

Тому під час роботи з населенням слід роз’яснювати людям, як діяти, щоб убезпечити себе від подібного ризику. Насамперед, громадяни мають перевіряти надійність джерела інформації про будь-яку роботу чи послугу, усі документи для виїзду за кордон необхідно оформляти самостійно, від’їжджаючи, родичам чи друзям потрібно залишити координати свого майбутнього місця перебування, номери телефонів роботодавця/нового знайомого, а також копії власного паспорта та інших документів. Після прибуття до іноземної країни варто зареєструватися у посольстві України – така інформація допоможе дипломатичним представникам захистити інтереси особи у разі необхідності.

Найголовніше у протидії торгівлі людьми, щоб громадяни усвідомили хибність думки «зі мною такого не станеться» і виявляли обачність, особливо у прийнятті важливих рішень, що можуть суттєво вплинути на їх життя загалом.

За матеріалами сектору боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми ГУНП в Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool