У Кіровограді найдешевші в Україні олія та варена ковбаса

Серпень 20, 2013 | Новини | Переглядів: 959 | Коментарі: 0

Забезпечення мешканців Кіровограда продуктами харчування та робота соціальних магазинів обласного центру стали одними з головних питань, що обговорювалися , 19 серпня, на нараді міського голови Олександра Саінсуса з керівниками виконавчих органів міської ради.

За інформацією начальника управління розвитку торгівлі та побутового обслуговування населення Тетяни Бєлової, сьогодні торгівельна мережа міста Кіровограда представлена більше як 3,5 тисячами об’єктів.
На виконання програми «Купуй Кіровоградське» в рамках проекту «Центральний регіон – 2015» на території міста на початок 2013 року створені та працюють 20 соціальних об’єктів з продажу продуктів харчування: 4 пересувні вагони ТДВ «МК «Ятрань», 7 відділів в мережі магазинів «Візит», по 1 відділу на Центральному та Колгоспному ринках підприємства «Кооперативний ринок» Кіровоградської облспоживспілки, соціальний магазин по вул. Преображенській, 2 ТОВ «Вересень плюс», соціальний відділ в магазині «Файно-маркет» по вул. Можайського, 43 ТОВ «Вересень-плюс» та 5 соціальних куточків в магазинах ТОВ «ТД Формула-Трейд» по просп. Університетському, вул. Авіаційній, вул. Хабаровській, ФОП по вул. Ж.Революції, 2/30, ТОВ «Єлисеевський» по вул. Квітковій,1-а.
З початку 2013 року, відзначила Тетяна Бєлова, мережа соціальних об’єктів зросла на 4 одиниці за рахунок відкриття соціального відділу в магазині «Гастроном» по вул. Космонавта Попова, 9, к.1, соціального відділу по вул. Шатила, 14, соціальних куточків по вул. Богдана Хмельницького, 35 та по вул. Карбишева, 1-а.
На соціальних об’єктах присутні не менше 8 груп продовольчих товарів (хліб та хлібобулочні вироби, борошно, макаронні вироби, крупи, ковбасні вироби, олія, цукор, яйця) з рівнем торговельної надбавки від 3 до 10 %, без урахування витрат з їх транспортування у міжміському сполученні.
Що стосується цін на ринку продовольчих товарів Кіровограда, то управлінням торгівлі та управлінням економіки міської ради постійно відстежується цінова ситуація на основні продукти харчування та на хліб масового споживання шляхом проведення моніторингу цін в торговельній мережі та на ринках міста.
Щодекадний моніторинг цін на хліб масового споживання засвідчив, що в порівнянні з початком року ціни на хліб «Деснянський» з борошна І ґатунку подовий, хліб «Гірський» подовий (житньо-пшеничний), паляницю «Балашівська» з борошна вищого ґатунку та хліб «Златопільський» формовий з борошна І та ІІ ґатунку не змінились.
Відповідно до статистичних даних моніторингу споживчих цін на соціально значущі товари, який проводиться по обласних центрах України, станом на 09 серпня 2013 року ціни на 10 основних продуктів харчування зайняли в рейтингу по Україні від 1 до 10 місця.
Так ціни на олію та ковбаси варені, відзначила Тетяна Бєлова, були найнижчими в Україні (1 місце), цукор – 2, макаронні вироби - 4, рис - 5, яловичина - 7, борошно вищого ґатунку - 8, молоко - 9, крупа гречана та свинина – 10 місце.
У той же час, звернула увагу начальник управління, що по ціні на м’ясо птиці область в рейтингу займає 12 позицію, на сметану та на яйця курячі – 18, масло тваринне – 23. Крім того слід зазначити, що за останній місяць зросли ціни на крупу гречану на 50 коп., рис – на 30 коп., яйця курячі на 30 коп.
У торговельній мережі м. Кіровограда за останній місяць покращилась цінова ситуація на борошно (зниження на 20 коп.), пшоно (зниження на 30 коп.), масло тваринне (зниження на 4 грн. 40 коп.).
З метою стримування зростання та стабілізації цін на основні продукти харчування на території міста було організовано і проведено 7 сільськогосподарських ярмарків, 8 ярмарків з продажу продукції місцевих товаровиробників та 12 святкових торгівель.
Для насичення ринку міста продукцією місцевих товаровиробників, фермерських господарств та агроформувань на ринках міста виділено 208 місць для продажу свіжих овочів та фруктів.
Аналізуючи стан діяльності ринків, Олександр Саінсус звернув увагу на те, що робота управління по боротьбі з таким негативним явищем, як стихійна торгівля, активізувалася, однак все одно ще є недостатньою, свідченням чому є стихійні торговельні точки на Ковалівці, Новомиколаївці та інших мікрорайонах міста. Міський голова підкреслив, що рейди проводити слід регулярной
систематично, із залученням правоохоронних органів, які висловлюють готовність підставити своє плече в цій справі.

джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool