У Кіровограді на фасадах шкіл встановлено ще шість меморіальних дощок на пам’ять про героїв АТО

Січень 22, 2015 | Новини | Переглядів: 1232 | Коментарі: 0

Сьогодні, 22 січня, на фасадах кіровоградських шкіл були урочисто відкриті ще шість меморіальних дощок на честь загиблих в зоні АТО воїнів - випускників закладів.

В урочистостях по вшануванню пам’яті героїв антитерористичної операції взяли участь секретар міської ради Іван Марковський, заступник міського голови Сергій Колодяжний та начальник управління освіти Лариса Костенко - На жаль, найкращі сини України ідуть із життя у кривавій боротьбі за незалежність і цілісність нашої держави, - сказав у своєму слові Іван Марковський під час відкриття пам’ятної дошки Юрію Власенку на будівлі спеціалізованого ліцею №8. – Глибоко символічно, що такі меморіальні знаки встановлені у кіровоградських школах у святий для всіх українців день – День Соборності України. Бо соборність нашої держави – це та висока мета, за яку заплатили таку високу ціну кіровоградські герої. Пам’ять героя-спецпризначенця Олексія Волохова прийшли вшанувати не тільки школярі ЗОШ №13, а й військові третього полку спецпризначення та спортивна громадськість обласного центру. А учням ЗОШ №18 меморіальна дошка відтепер щодня нагадуватиме про подвиг випускника закладу, полковника, командира екіпажу гелікоптера МІ-8 Сергія Бульдовича. На урочистості в Кіровоград приїхали бойові побратими пілота із військової частини, що дислокується в Олександрії. А відкривав дошку син героя – голова учнівського комітету школи Сергій, який дуже схожий на свого батька. Ще три дошки цього дня відкрили на фасаді школи №31. Свого часу тут навчалися наші земляки - герої Ярослав Черноморченко, Сергій Котовий та Сергій Хрипунов. Вічна пам’ять кіровоградцям, які поклали свої голови за право свого народу жити у вільній, соборній і незалежній країні. Ваш безсмертний подвиг стане прикладом беззастережної любові до України для багатьох юних поколінь кіровоградців, які творитимуть майбутнє своєї Вітчизни.

джерело


ДО УВАГИ ВОДІЇВ: АВТОЦИВІЛКА ОНЛАЙН за 5 хвилин посилання


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool