У Кіровограді міська влада буде сприяти утворенню ОСББ мешканцями міста

Травень 24, 2016 | Новини | Переглядів: 1746 | Коментарі: 0

Виконавчий комітет Кіровоградської міської ради погодив Програму сприяння створенню та підтримки функціонування об’єднань співвласників багатоквартирних будинків у м. Кіровограді на 2016-2018 роки.

Як повідомив під час засідання виконкому начальник головного управління житлово – комунального господарства міської ради Олександр Хачатурян, Програма спрямована на подолання стереотипу мешканця-споживача багатоповерхового будинку, який не відчуває себе співвласником житла та не може вплинути на обсяг і якість отриманих комунальних послуг, оплачених з його кишені. У той же час, наголосив Олександр Хачатурян, кожен громадянин має право, яке закріплене законодавством України, скористатися вибором форми обслуговування свого помешкання.

- Останнім часом мешканці багатоповерхівок набагато активніше цікавляться механізмами і перспективами утворення ОСББ, - звернув увагу начальник головного управління ЖКГ. – Достатньо сказати, що за три роки у Кіровограді було утворене одне об’єднання співвласників, а за три місяці 2016 року мешканці трьох будинків об’єдналися для утримання свого майна. Спеціалісти нашого управління щотижня виїжджають за декількома адресами на збори громадян, де є ініціатива утворення ОСББ.

Програма передбачає фінасування: у поточному році воно складає один мільйон гривень. Кошти будуть витрачені на проведення інформаційно-роз'яснювальну роботу серед громадян щодо переваг створення та діяльності ОСББ, друк буклетів та методичної літератури, інформаційних матеріалів, організацію навчань для керівників ОСББ та працівників виконавчих органів міської ради, забезпечення участі у всеукраїнських та міжнародних семінарах з обміну досвідом, надання організаційної, юридичної допомоги на стадії створення та новоствореним ОСББ, у тому числі на виготовлення землевпорядної документації прибудинкової території багатоквартирного житлового будинку, у якому створено ОСББ, технічного паспорта будинку, іншої технічної документації, інвентарної справи.

Але головне – це здійснювати роботи з капітального ремонту конструктивних елементів, технічного обладнання багатоквартирного житлового будинку та об’єктів благоустрою: покрівель, інженерних мереж, ліфтів, утеплення фасадів, облаштування прибудинкової території, дитячих та контейнерних майданчиків тощо.

- Фактично цю програма являє собою матрицю, яка буде наповнюватися по мірі зростання активності кіровоградців у питанні створення ОСББ, - підкреслив міський голова Андрій Райкович. – Звичайно 900 тисяч гривень не вистачить на проведення ремонтів у всіх будинках. Але якщо ми бачитимемо, що кількість об’єднань співвласників збільшується – міська рада неодміннол відреагує і за підсумками виконання міського бюджету за шість місяців ми внесеми необхідне коригування і до цієї програми.

джерело
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool