У Кіровограді історичні корпуси центральної міської лікарні будуть реставровані

Березень 21, 2016 | Новини | Переглядів: 1087 | Коментарі: 0

Нещодавно відкрите паліативне відділення у Кіровограді вже має чотирьох пацієнтів. Першу жінку туди прийняли на третій день, після відкриття. За кілька днів з’явилися й інші.

Умови тут, розповідає одна із пацієнток, хороші, персонал – уважний. Старша медична сестра відділення Ольга Грабовська ділиться, що працювати з невиліковно хворими вміють, бо спеціально до цього готувались.

 Нам не тяжко, ми знали, на яку роботу йдемо, – відзначила медик. – Ми опікуємось кожною людиною, яка сюди потрапляє, намагаємось створити їй найкращі умови перебування

Оцінити роботу закладу сьогодні, 21 березня, завітав і міський голова Андрій Райкович. Він проінспектував палати, поговорив з персоналом. Перевірив міський голова і роботу дитячого інфекційного відділення, яке також запрацювало після капітального ремонту.

Особливу увагу Андрій Райкович приділив історичним будівлям. Центральна міська лікарня на Фортечних валах має чотири корпуси, зведених ще наприкінці 18 століття, які потребують капітального ремонту. Розпочнуться реставраційні роботи з відділення, в якому розміщені тепер рентген-кабінет та лабораторія. Ці споруди є пам’ятками архітектури, тому до їх майбутньої реконструкції необхідно підходили ретельно. Цілих вісім місяців спеціалісти розробляли проектно - кошторисну документацію. На неї витратили понад сімдесят тисяч гривень. Незабаром управління капітального будівництва міської ради проведе тендерні процедури, аби визначитись, з підрядником робіт.

- Обсяг робіт дуже великий і ці роботи надзвичайно копіткі, – відзначив міський голова . - Адже ця споруда – пам’ятка архітектури, тож робота на ній має бути тонкою та точною. Ви знаєте, з нуля побудувати набагато легше та швидше, ніж відреставрувати історичну пам’ятку. Тому ми будемо дуже прискіпливо контролювати хід реконструкції. Почати відновлювальні роботи на об’єкті заплановано вже цього року, а завершти їх мають вже у наступному, 2017-му.

джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool