У Кіровограді епідемія на вірусні інфекції?

Січень 25, 2016 | Новини | Переглядів: 2550 | Коментарі: 0

У період із 16 по 21 січня у Кіровограді зареєстровано 3660 випадків захворювання на грип та ГРВІ серед мешканців міста, а інтенсивний показник на 10 тисяч населення по захворюваності склав 152,6, при епідемічному порогові 77,8.

Про це повідомила начальник управління охорони здоров’я Оксана Макарук під час апаратної наради сьогодні, 25 січня. За її словами, епідемічний поріг перевищений на 96,2%. Серед дітей до 18 років за вказаний період зареєстровано 1700 випадків гострих респіраторно-вірусних захворювань, що складає 46,4% від загальної кількості зареєстрованих випадків ГРВІ.

Оксана Макарук відзначила, що в останній тиждень госпіталізовано до лікувально-профілактичних закладів міста 175 осіб, що склало 4,7% від всіх зареєстрованих випадків ГРВІ, із них дітей до 18 років - 91 особа, що становить – 52,0%, дорослих – 84 особи – 48,0%.
За поточний період епідсезону 2015-2016 років з грипу та ГРВІ (з 01.10.2015 року до 21.01.2016 року) всього у Кіровограді зареєстровано 27525 випадків захворювань на грип та ГРВІ, перехворіло 11,4 % населення міста Кіровограда, проти 23376 випадків за аналогічний період минулого епідсезону. Захворюваність на гострі респіраторно-вірусні інфекції серед мешканців міста збільшилась на 17,7%.

У Кіровограді щоб уникнути епідемії збільшать кількість автобусів на усіх міських маршрутах

У зв’язку з зростанням захворюваності на гострі респіраторно-вірусні інфекції серед мешканців міста введено обмежувальні протиепідемічні заходи в лікувально профілактичних закладах, інтернатних та навчальних закладах міста.
- Стаціонар № 1 КЗ «Центральна міська лікарня м. Кіровограда» готовий до прийняття хворих на грип та ГРВІ, є необхідний мінімальний перелік медичних препаратів, виробів медичного призначення, - відзначила Оксана Макарук. - Внутрішнім наказом по лікарні розроблений план по перепрофілізації інфекційних відділень для прийняття хворих на грип та ГРВІ, в тому числі вагітних. На період підвищення захворюваності на ГРВІ та грип в інфекційному відділенні № 1 виділено 2 палати для лікування вагітних жінок з ГРВІ та грипом.

Щеплення проти грипу в епідсезон 2015-2016 років по місту Кіровограду отримали 1674 особи (69,7% від плану). За рекомендацією ВООЗ в епідемічному сезоні 2015 – 2016 років, вакцинація проти грипу проводилась вакциною «Ваксігрип» (виробництва Франції) з оновленими штамами вірусів грипу, які ймовірно циркулюватимуть на території України.

Грип, як інфекційне захворювання, є дуже небезпечною хворобою, особливо грип типу А (Н1N1). Небезпека цієї хвороби полягає в різних ускладненнях, а саме: вірусна пневмонія, набряк легенів, геморагічні менінгоенцефаліти. Всі ці захворювання при несвоєчасному зверненні хворого за медичною допомогою можуть привести до фатальних наслідків, а саме смерті хворого. Тому, підкреслила Оксана Макарук, слід звернути увагу населення при появі перших ознак застуди ні в якому разі не займатись самолікуванням, а звертатись до фахівців, щоб ті надали вчасну кваліфіковану медичну допомогу. При тяжкому перебігу обов’язково госпіталізувати таких хворих в інфекційні стаціонари, ні в якому разі не займатись самолікуванням. З метою профілактики грипу та ГРВІ єдиним ефективним засобом є вакцинація до настання епідемічного періоду. Тільки так можна запобігти масовому захворюванню на грип та ГРВІ.
Джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool