У Кіровограді діткам з особливими потребами пояснили, наскільки важливо дбати про безпеку

Квітень 08, 2016 | Новини | Переглядів: 981 | Коментарі: 0

8 квітня рятувальники в рамках Тижня знань безпеки життєдіяльності, який триває у навчальних закладах області, провели акцію «Запобігти. Врятувати. Допомгти» для учнів спеціальної загальноосвітньої школи І-ІІ ст. м.Кіровограда.

Діти дуже чекали гостей, адже щойно рятувальники з’явились на подвір’ї школи, як вони кинулись радісно зустрічати й вітати прцівників Служби порятунку.

Учні цього навчального закладу – діти з особливими потребами та потребують посиленої уваги й турботи не лише батьків, а й педагогів і всіх оточуючих. Тому вчителі докладають максимуму зусиль аби створити належні умови для навчання та виховання цих дітей, зокрема велика увага приділяється навчанню дітей правилам безпеки. Щороку в рамках Тижня знань БЖД адміністрація школи постійно запрошує фахівців Служби порятунку долучитися до проведення виховних заходів на згадану тематику. Тож, за кілька років співпраці учні і рятувальники встигли потоваришувати.

Цього разу захід розпочався із тренувальної евакуації із приміщення школи. Коли учні залишили приміщення школи, на пришкільному майданчику вже вишикувались бійці рятувального відділення 2-ї Державної пожежно-рятувальної частини м. Кіровограда. Рятувальники здійснили повне бойове розгортання з розвідкою та рятуванням потерпілого, а також продемонстрували оснащення пожежного автомобіля та порядок дій караулу під час гасіння пожежі.

Судячи з радісного пожвавлення, дітям сподобалась демонстрація роботи ручного комбінованого ствола, який широко застосовується на гасіннях пожеж. Вони також залюбки брали участь у конкурсах, спритно і вміло одягаючи «боївки» та протигази, імітуючи роботу рятувальників, сушили пожежні рукави та згортали їх після застосування. Великий інтерес цих дітей викликав пожежний автомобіль, який діти прискіпливо оглядали та обговорювали з пожежними.

Після завершення акції на подвір’ї школи ще довго було шумно і гамірно - дітей переповнювали емоції, вони ділились один з одним новими враженнями від побаченого та почутого, підходили до рятувальників, фотографувались з ними. Та головне, що основної мети заходу досягнуто – діти засвоїли знання з безпечної життєдіяльності, які стануть у нагоді їм у майбутньому житті.

У ДСНС у Кіровоградській області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool