У Кіровограді була проведена історико-літературна композиція

Травень 20, 2015 | Новини | Переглядів: 1395 | Коментарі: 0

Напередодні Дня слов’янської писемності ми звертаємось до джерел нашої духовності та одвічних цінностей культури. Так, здійснити мандрівку у давній світ слов’янської писемності та культури 19.05.2015 р. були запрошені учні 7А класу навчально-виховного об’єднання №32

Цього дня у бібліотеці-філії №4 Кіровоградської міської централізованої бібліотечної системи була проведена історико-літературна композиція «Із витоків скарбів словесних».
Бібліотекарі розповіли присутнім про життя та діяльність засновників слов’янської азбуки братів Кирила і Мефодія, які, заклавши основи писемності, об’єднали навколо однієї мови значну частину слов’ян. Також юні читачі мали змогу виявити свої знання з рідної мови, взявши активну участь у мовних конкурсах.
Інформаційним доповненням стала книжкова виставка-перегляд «Апостоли слов’янської писемності», матеріали якої розповіли про просвітницьку діяльність Кирила та Мефодія, що підняли освіту і спільну культуру слов’янських народів на високий щабель, заклавши тим самим основи церковнослов’янської писемності, як фундамент усіх слов`янських літератур.

Інформацію підготувала Надія Шейчук
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool