У Добровеличківському районі реалізовують важливі соціальні та інфраструктурні проекти

Лютий 14, 2018 | Новини | Переглядів: 880 | Коментарі: 0

В облдержадміністрації тривають співбесіди з керівниками територій за підсумками економічного та соціального розвитку в 2017 році та стовно головних завдань на 2018 рік.

Сьогодні перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко обговорив стан справ та перспективи Добровеличківського району з головою облдержадміністрації Василем Смаглюком та очільниками Помічнянської міської і Тишківської сільської об’єднаних територіальних громад – Миколою Антошиком і Петром Кулішем.

Бюджет Добровеличківського району в минулому році, за словами Василя Смаглюка, складав понад 391 мільйон гривень. Основні завдання були зорієнтовані на реалізацію реформ – децентралізаційної, освітньої, медичної. Зокрема, в районі було створено дві об’єднані територіальні громади – Помічнянську і Тишківську, у яких в кінці 2017 року проведено перші місцеві вибори. Нині триває робота щодо створення третьої ОТГ – Добровеличківської.

У галузі освіти району минулого року відбулися позитивні зміни – створено 2 навчально-виховних об'єднання Добровеличківське і Піщанобрідське, які включають опорні школи і десять філій. Створено також опорні школи в Помічній і Тишківці. Таким чином, територія стовідсотково охоплена НВО і, як наслідок, вдалося покращити показники профільного навчання, зменшити кількість учнів індивідуальної форми. Також було виконано капітальний ремонт дитячого садка в селі Липняжка. Проводилися поточні ремонти шкіл, на які лише з місцевих бюджетів було виділено понад 2 мільйони гривень.

У галузі охорони здоров'я району голова РДА також відзначив чимало позитивних змін. Так, у центральній районній лікарні проведено ремонти кількох відділень та харчоблоку, закуповувалося медичне обладнання та було придбано житло для лікаря-хірурга ЦРЛ. У 2017 році також відкрито нову амбулаторію загальної практики – сімейної медицини в селі Олексіївка.
Реалізовано чимало проектів і в інших галузях. Зокрема, здійснено капітальні ремонти районного будинку культури, проводилися ремонтні роботи у закладах культури міста Помічна і села Липняжка, здійснювалася реконструкція систем освітлення в населених пунктах.
У 2018 році бюджет району складе 293 мільйони гривень. Серед основних завдань – продовження ремонтних робіт в центральній районній лікарні та в загальноосвітніх навчальних закладах, закупівля сучасного обладнання для опорних шкіл, придбання комп’ютерного обладнання для 6 амбулаторій сімейної медицини.

Голова Помічнянської ОТГ Микола Антошик зауважив, що громада створена нещодавно, тому триває робота із забезпечення її повномасштабної діяльності. Сума затвердженого бюджету на 2018 рік – понад 81 мільйон гривень. Серед основних завдань очільник ОТГ назвав оснащення опорних навчальних закладів, забезпечення якісного транспортного сполучення сіл з центром громади, становлення системи надання населенню медико-санітарної допомоги.

Нині триває виготовлення проектно-кошторисної документації на реалізацію кількох важливих інфраструктурних та соціальних проектів громади – ремонт доріг комунального значення, капітальні ремонти школи №3 та дитсадка №1 у місті Помічній. Продовжуватимуться розпочаті ремонтні роботи у будинку культури та у двох ДНЗ. Також у планах – освітлення вулиць і забезпечення водопостачанням. Фінансовий ресурс на реалізацію зазначених проектів планується залучити з Державного та з місцевого бюджетів. У перспективах громади також створення готельно-туристичного комплексу – нині триває пошук інвестора.

Голова Тишківської ОТГ Петро Куліш зауважив, що бюджет громади на 2018 рік складає понад 32 мільйони гривень. Серед пріоритетних завдань на 2018 рік – ремонти доріг комунальної власності, а також капітальний ремонт приміщення сільської амбулаторії з будівництвом нової котельні. Ще одне із головних завдань – придбання державної частки пакету акцій ПАТ "Струмок" – підприємства, яке здійснює водозабезпечення села, у комунальну власність Тишківської сільської ради ОТГ.

Під час співбесіди керівники структурних підрозділів ОДА та територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади детально проаналізували здобутки і проблеми Добровеличківського району та ОТГ у галузевому розрізі, акцентували увагу на проблемах, які необхідно вирішувати. За результатами співбесіди буде видано відповідне доручення голови облдержадміністрації.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool