У чотирьох містах Кіровоградщини тариф на централізоване тепло не зростатиме

Лютий 09, 2021 | Новини | Переглядів: 645 | Коментарі: 0

За ініціативи Президента України Володимира Зеленського Кабмін і Асоціація міст України підписали меморандум для врегулювання проблемних питань у сфері централізованого постачання теплової енергії сьогодні, 9 лютого. Про це повідомив голова облдержадміністрації Андрій Назаренко.

«Підписання меморандуму означає, що до кінця цього опалювального сезону тариф на тепло для населення не зростатиме, а підприємства комунальної теплоенергетики отримають природний газ у необхідних обсягах для безперебійного постачання носія. На Кіровоградщині чотири міста мають централізоване теплопостачання – Кропивницький, Олександрія, Світловодськ і Долинська. Вони є членами Асоціації міст України. Відтак на них поширюється дія меморандуму», – наголосив очільник області.

Як повідомили в Офісі Президента, серед підписантів меморандуму також НКРЕКП і «Нафтогаз».

Крім незмінного тарифу на тепло для населення, меморандум передбачає відтермінування оплати за природний газ для теплокомуненерго та компенсацію різниці між ринковою ціною природного газу та ціною, врахованою в тарифах за тепло.

Також уряд гарантує, що фінансування компенсацій для підприємств теплопостачання не перекладатимуть на органи місцевого самоврядування.

«Нафтогаз України» розробить та запровадить до 1 вересня 2021 року довгострокові цінові пропозиції для забезпечення сталого рівня цін на природний газ для підприємств теплопостачання. Це дасть змогу уникнути цінових коливань протягом опалювального сезону 2021-2022 років.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool