У 2015 році більше десятка необачних водіїв спричинили ДТП на Одеській залізниці

Лютий 26, 2016 | Новини | Переглядів: 615 | Коментарі: 0

Ігнорування автолюбителями правил дорожнього руху не рідко призводить до трагічних наслідків: пошкодженню майна, травмуванню та навіть загибелі людей.

За підсумками 2015 року, внаслідок грубого порушення водіями ПДР зафіксовано 11 випадків дорожньо-транспортних пригод на залізничних переїздах Одеської магістралі, проти 9 випадків у 2014 році.

Не завжди машиніст локомотиву за об’єктивних обставин встигає своєчасно відреагувати на дії порушника, тому в вищезазначених випадках транспортні засоби було збито поїздами. При цьому загальна кількість поранених становила 10 осіб, що на 6 осіб більше, ніж у попередньому році; а кількість загиблих – 1 особа (у 2014 році аналогічних смертельних випадків не було).

Загалом у 2015 році сталося 24 випадки ДТП на автодорогах загального користування за участю водіїв структурних підрозділів Одеської магістралі (проти 19 випадків у 2014 році). Провини залізничників в цих випадках встановлено не було.

З метою попередження ДТП, пропаганди безпеки на залізничному транспорті та безпеки руху на залізничних переїздах працівники дистанції колії регулярно проводять різноманітні профілактичні заходи. Упродовж 2015 року проведено зустрічі та виступи у 930 учбових закладах з підготовки водіїв та 270 інших навчальних установах. Головними темами таких заходів є «Забезпечення безпеки руху на залізничних переїздах» та «Забезпечення безпеки руху на залізниці». Загалом слухачами 325 лекцій, що були проведені торік, стали понад 22,2 тис. осіб. Під час цих занять організовано 129 показів документальних відеофільмів зазначеної проблематики.

Протягом минулого року проводились публічні акції, під час яких працівники дистанції колії роздали майже 72 тис. пам’яток «Водієві транспортного засобу щодо проїзду через залізничний переїзд» та понад 1,3 тис. інформаційних плакатів. Крім того, на стендах пасажирських вокзалів та станцій постійно оновлюється попереджувальна інформація та агітація про наслідки порушення ПДР.

У 2015 році біля регульованих переїздів встановлено 63 інформаційних щитів, де висвітлюється наслідки трагічних автопригод та заходи щодо їх недопущення, і зовнішнє відеоспостереження з відеофіксацією на більш навантажених рухом транспорту переїздах.

Через засоби масової інформації залізничники проводять роз’яснювальну роботу щодо підвищення уваги, особистої дисципліни водіїв транспортних засобів при перетині залізничних переїздів, небезпеки наближення до колії на заборонений сигнал світлофору тощо. Загалом торік на теми з безпеки руху одеськими залізничниками опубліковано близько 130 статей в пресі з фотоматеріалами, проведено понад 50 виступів на радіо та прийнято участь у 9 телепередачах.

Наразі робота щодо пропаганди безпеки дорожнього руху на залізничних переїздах, обладнання переїздів попереджувальними стендами, наочною агітацією про наслідки ДТП, роздача буклетів, опублікування статей в пресі та інші профілактична робота продовжується.

Прес-центр Одеської залізниці


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool