Цінова ситуація в Кіровоградській області

Липень 13, 2018 | Новини | Переглядів: 564 | Коментарі: 0

Індекс споживчих цін в області у січні–червні 2018р. становив 104% (в Україні – 104,4%).

Ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 3,4%. Найбільше подорожчали фрукти та овочі (на 20,3% та 14,1% відповідно).

На 16–0,9% підвищились ціни на харчовий лід і морозиво, олію оливкову, хліб, рибу та продукти з риби, макаронні вироби, інші продукти харчування, м’ясо та м’ясопродукти, кондитерські вироби з цукру, масло, безалкогольні напої, сири, кондитерські вироби з борошна, шоколад, кисломолочну продукцію, олію соняшникову. Водночас найбільше (на 24,3% та 21,1%) подешевшали яйця та сало. На 7,7–1,5% знизились ціни на цукор, молоко, продукти переробки зернових, мед, рис.

Ціни на алкогольні напої, тютюнові вироби зросли на 9,9%, у т.ч. тютюнові вироби – на 14,9%, алкогольні напої – на 3,5%.

Зростання цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 2,6% відбулося за рахунок підвищення плати за оренду житла на 13,1%, утримання та ремонт житла – на 8,5%, тарифів на утримання будинків та прибудинкових територій – на 8,1%. Разом з тим відбулося зниження тарифів на водопостачання та каналізацію на 1,1%.

Підвищення цін на транспорт у цілому на 4% відбулося в основному за рахунок подорожчання палива та мастил на 4,1%, проїзду в залізничному
та автодорожньому пасажирському транспорті – на 16,2% та 5,3% відповідно.

Послуги освіти подорожчали на 4,3% переважно через підвищення плати за утримання дітей у дошкільних закладах на 26,5%.
Ціни у сфері відпочинку та культури зросли на 1,3% головним чином через подорожчання послуг кабельного телебачення – на 17,5%, газет – на 9,4%, послуг спортивних установ – на 8,6%.

Зростання цін у сфері охорони здоров’я на 5,3%, насамперед спричинено підвищенням цін на амбулаторні послуги на 11% та послуг лікарень – на 10,9%. Крім того на 3,9% зросли ціни на фармацевтичну продукцію.

У сфері зв’язку ціни зросли на 4,5%, що пов’язано з подорожчанням поштових послуг на 25%, місцевого телефонного – на 12,7% та мобільного – на 8,8% зв’язку.

Головне управління статистики у Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool