Тривають роботи на Горбатому мосту в Одесі

Вересень 11, 2014 | Новини | Переглядів: 724 | Коментарі: 0

До Дня залізничника – 4 листопада поточного року – роботи на Горбатому мості в Одесі буде завершено. Про це повідомив під час позапланової перевірки ходу виконання робіт на мості головний ревізор з безпеки руху поїздів і автотранспорту Одеської залізниці Рудольф Мелкумян.

Вже місяць одеські залізничники приводять Горбатий міст до належного естетичного стану. За цей час 15 колійників з Одеської, Роздільнянської, Миколаївської, Херсонської, Вознесенської, Котовської дистанцій колії та дистанції колії Одеса-Сортувальна покрили грунтівкою та пофарбували першим шаром фарби чотири металеві арочні споруди. Як фарба висохне буде нанесено другий шар, що надасть покриттю довговічності.
Також ремонтники штучних споруд ремонтують решітку в огородженні мосту, пірила, скоро замінять металеві щити – для цього є уже готові каркаси, які будуть зварені з листами металу. Щити та огородження будуть червоного кольору. В основі арочних конструкцій будуть демонтовані бетонні плити – замість них встановлять спеціальні решітки.
Слід визначити, що усі вказані роботи виконуються в складних умовах насиченого руху автотранспорту через проїжджу частину мосту.
За словами головного ревізора з безпеки руху поїздів і автотранспорту Рудольфа Мелкумяна наразі необхідно розглянути варіанти освітлення мосту, щоб у темну пору доби освітлення не заважало ні водіям, ні машиністам, а також продумати систему регулярного очищення (обдуву) арочної конструкції мосту. Наразі є два варіанти освітлення мосту: встановити в основі арочних конструкцій вісім потужних прожекторів, які направити знизу вверх, або використати вісім світлодіодних стрічок – по дві на кожну арку. Бетонні основи мосту будуть також світлого кольору і по канту верхнього пояска – також будуть підсвічуватися.
Поряд з мостом енергетики залізниці демонтують чотири незадіяні в процесі перевезень електроопори, а інші електроопори пофарбують.
Горбатий міст є визначною архітектурною спорудою міста Одеси. Тому залізничники, вживають усіх необхідних заходів щодо удосконалення зовнішнього вигляду та технічного стану цієї споруди.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool