Три нових препарати внесено до переліку програми «Доступні ліки»

Січень 25, 2021 | Новини | Переглядів: 1148 | Коментарі: 0

До наявних позицій переліку «Доступних ліків» додали "Варфарин" (антикоагулянт), "Ніфедипін" (антигіпертензивний препарат), "Ацетилсаліцилову кислоту" (антиагрегант)". Відповідні зміни внесло МОЗ своїм наказом від 06.01.2021р. №6.

Програма “Доступні ліки” реалізується згідно із затвердженим переліком лікарських засобів для лікування неінфекційних захворювань. В межах Програми передбачено реімбурсацію, механізм відшкодування державою вартості лікарських засобів для пацієнтів, які страждають від серцево-судинних захворювань, бронхіальної астми, цукрового діабету ІІ типу.

В Реєстрі лікарських засобів наразі 264 позиції, які можуть видаватися відповідно до програми. Безкоштовно українці мають змогу отримати 85 лікарських засобів.


У разі виникнення у споживачів сумнівів щодо законності підвищення цін суб’єктом господарювання на лікарські засоби, що беруть участь у програмі «Доступні ліки», звертайся до Головного управління Держпрожспоживслужби в Кіровоградській області: gudpss@kr.consumer.gov.ua ; м.Кропивницький, вул. Тараса Карпи, 84.

У зверненні необхідно вказати найменування суб’єкта господарювання, місцезнаходження закладу, найменування товару, а також надати копії підтверджуючих документів (чеків, рахунків тощо - за наявності).


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool