Трагічна пожежа на Кіровоградщині

Листопад 20, 2012 | Новини | Переглядів: 1008 | Коментарі: 0

Протягом минулих вихідних на території області виникло 13 пожеж, внаслідок яких загинуло троє людей. Майже всі вогневі випадки трапилися у житловому секторі.

Серед причин їх виникнення: коротке замикання електромережі, необережне поводження з вогнем та порушення правил пожежної безпеки при влаштуванні й експлуатації пічного опалення.
Трагічна подія сталася 16 листопада в смт Устинівка: на пожежі у житловому будинку загинув 52-річний чоловік. Небезпеку близько 7:00 помітив випадковий перехожий, який і зателефонував до служби «101». Рятувальники, здолавши вогонь, виявили на місці події тіло господаря. За свідченнями сусідів, загиблий проживав сам, зловживав алкоголем. Напередодні трагедії він розтопив піч, якою не користувався вже декілька років та, відповідно, не слідкував за її станом. Грубе порушення правил пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення і спричинило біду.
18 листопада у смт Знам’янка - Друга Знам’янського району серед дня сталася пожежа у житловому будинку пенсіонерів. Дим із вікна помітили сусіди та викликали рятувальників. Вогнеборці, ліквідувавши пожежу, виявили на місті події тіла двох господарів. За словами свідків, власник помешкання займався виготовленням електрообігрівачів. Використовував їх і для обігріву власної оселі. Саме такий прилад, розташований поряд з ліжком, і спричинив пожежу та загибель подружжя. Чому старенькі не залишили помешкання після виникнення займання домашніх речей – залишається лише гадати, можливо прилягли відпочити.
Прикро, що обох нещасть можна було б уникнути, дотримуючись вимог пожежної безпеки, адже категорична заборона використання саморобних електроприладів та необхідність ретельної підготовки печей до опалювального сезону – одні з основних протипожежних заходів.


Управління Держтехногенбезпеки та Територіальне управління МНС закликають громадян бути обережними і відповідальними та берегти себе і свої домівки від вогню.


Управління Держтехногенбезпеки в області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool