Той, хто вважає ЄСВ 704 гривні зависоким, мусить знати, що таке визначення відповідає пенсії розміром у 1247 грн

Лютий 20, 2017 | Новини | Переглядів: 795 | Коментарі: 0

Серйозне зростання дефіциту Пенсійного фонду в 2016 році пов’язано зі зниженням мінімального Єдиного соціального внеску (ЄСВ). Про це Міністр соціальної політики України Андрій Рева заявив у інтерв’ю виданню «Дзеркало тижня. Україна».

Так, за словами Міністра, в 2015 році дефіцит Пенсійного фонду складав 80 млрд грн. Тоді причиною його виникнення в Уряді порахували високі податки й знизили ЄСВ з 38% до 22%, однак розрахунок на детінізацію у кінцевому підсумку себе не виправдав.

Теперішній дефіцит Міністр пояснив так: „На 1 січня 2015 року мінімальна пенсія складала 949 гривень, мінімальна зарплата – 1218 грн, мінімальний внесок, при ставці ЄСВ 38%, був тоді 462,8 грн на місяць. Це, практично, покривало потреби пенсійної системи. Що відбулось у 2016 році? Мінімальна пенсія тоді була 1074 грн, мінімальна зарплата – 1378 грн, а мінімальний внесок, після зниження ЄСВ, склав 303 грн. Очевидно, що коштів на всіх не вистачає. Бюджет ПФ у минулому році був 257 млрд грн, з них власні надходження становили 112 млрд грн, а ще 145 млрд – дотації із державного бюджету”.

Тепер після підняття мінімальної зарплати також підвищено Єдиний соціальний внесок до 704 гривень. На думку Андрія Реви, це дозволить задовольнити потреби Пенсійного фонду. Також Міністр соціальної політики акцентує увагу, що ті, хто вважають ЄСВ у 704 гривні занадто високим, повинні розуміти, що дане значення відповідає пенсії розміром у 1247 гривень.

МІНІСТЕРСТВО СОЦІАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool