ТМК «Петриківське молоко» - потужний поштовх до відродження молочної галузі на Кіровоградщині

Травень 22, 2013 | Новини | Переглядів: 1446 | Коментарі: 0

185 нетелів великої рогатої худоби зарубіжної селекції закуплені підприємством у Канаді

Голова обласної державної адміністрації Андрій Ніколаєнко прокоментував нарощування потужностей виробництва відбірного молока на ТМК «Петриківське молоко» за рахунок 185 нетелів зарубіжної селекції, закуплених у Канаді, і вчора доставлених в Україну.
Ми активно рухаємося у напрямку розвитку крупного молочнотоварного виробництва. Лише за два останні роки реалізовано 26 важливих інвестиційних проектів, спрямованих на розвиток тваринництва, загальною вартістю майже 230 млн. грн. Один з них – товарно-молочний комплекс «Петриківське молоко» ТОВ «УкрАгроКом».
Цей комплекс – один із найбільших в Україні. Він є унікальним не лише з погляду впровадження новітніх технологій, об’єднаних у єдине ціле, а і в тому, що у ньому буде утримуватися 6 тисяч голів великої рогатої худоби, з яких дві тисячі – дійних корів, а його потужність складатиме 70 тонн молока на добу.
ТОВ «УкрАгроКом» минулого року купило 672 французьких племінних нетеля голштинської породи, а вчора вже доставлено літаком ще 185 нетелів зарубіжної селекції, закуплених у Канаді.
За рахунок введення в дію зазначених комплексів у 2013 році планується наростити чисельність поголів’я великої рогатої худоби на Кіровоградщині на 2,5 тис голів, а значить і збільшити обсяги виробництва молока до 8 тис. тонн.
– Саме стартове поголів’я чистопородної племінної худоби дасть можливість сформувати високопродуктивне стадо та продовжувати розвивати інвестиційні проекти регіону у тваринництві, - підсумував Андрій Ніколаєнко.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool