Тиждень знань безпеки життєдіяльності триває у школах Кіровограда

Квітень 15, 2015 | Новини | Переглядів: 1055 | Коментарі: 0

У загальноосвітніх навчальних закладах Кіровограда триває Тиждень знань безпеки життєдіяльності.

Два рази на рік цей виховний захід проводиться спільно рятувальниками та освітянами області. Для дітей проводяться виховні години з тематики безпеки життя, змагання, конкурси. Бажаними гостями у школах є працівники пожежно-рятувальної служби.
14 квітня з акцією «Запобігти. Врятувати. Допомогти» вони завітали до ЗОШ №13. Перед початком заходу вчителі провели навчальну евакуацію дітей зі школи, що дозволило практично віпрацювати дії на випадок небезпечної ситуації. Ведуча, капітан служби цивільного захисту Аліна Бакай нагадала учням правила безпеки у побуті та під час відпочинку. Рятувальники продемонстрували і свої дії під час ліквідації умовної пожежі та винесли із «задимленого» приміщення потерпілого. Фахівець групи піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спецпризначення У ДСНС в області продемонстрував дітям муляжі застарілих боєприпасів, які зустрічаються на території області та детально розповів як діяти у разі виявлення такого предмету. Ознайомилися школярі і з листівками з тематики безпеки життя та отримали брошури щодо правил поводження у екстремальних ситаціях. Найбільш очікуваною частиною заходу були конкурси – діти навчилися як правильно одягати протигаз, за підтримки рятувальників влучали у ціл пожежним рукавом та на швидкість переодягалися у бойовий одяг. Бажаючих, які хотіли на хвилину відчути себе представниками мужньої професії було безліч.
До Гімназії ім.Тараса Шевченка, що в обласному центрі, теж цього дня завітали рятувальники. Тут практично відпрацювали дії на випадок евакуації, діти та вчителі діяли згідно з правилами, тож усі вийшли з приміщення швидко та організовано. Продемонстрували школярі і свої знання – як вміють допомагати потерпілим, користуватися протигазом. Завдяки розповіді викладача навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності дізналися учні і про сигнали оповіщення населення та прослухали запис з такими повідомленнями.
Діти та викладачі подякували рятувальникам за цікаву та змістовну програму обох заходів. Переконані, що на згадку про візит працівників Служби «101» у наших маленьких громадян залишаться не лише яскраві враження, а й міцні знання.

14 квітня з акцією «Запобігти. Врятувати. Допомогти» вони завітали до ЗОШ №13.

14 квітня з акцією «Запобігти. Врятувати. Допомогти» вони завітали до ЗОШ №13.

14 квітня з акцією «Запобігти. Врятувати. Допомогти» вони завітали до ЗОШ №13.

Прес-служба У ДСНС в області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool