Тероризм: реалії сучасного світу!

Квітень 19, 2014 | Новини | Переглядів: 990 | Коментарі: 0

Однією з серйозних загроз сучасного суспільства є тероризм. А інформація про терористичні акти, що доступна у медіа-просторі кожному, примушує замислитися над тим, чи можливо уберегтися від такої небезпеки. Як слід поводитися у нестандартних ситуаціях? На що слід звертати увагу? На ці та інші запитання ми зможемо надати відповіді та рекомендації, розроблені фахівцями.

Найчастіше терористичні акти пов’язані з вибухонебезпекою. Вибухонебезпечін пристрої, як правило, розміщаються зловмисниками у місцях великого скупчення людей, у громадському транспорті, супермаркетах, кінотеатрах, стадіонах, в установах, на підприємствах тощо. Тож, у таких місцях, у першу чергу, слід звертати увагу на полишені напризволяще, начебто випадково забуті речі: пакунки, сумки, у яких можуть знаходитися вибухонебезпечні предмети.
Якщо ви знайшли забуту річ в громадському транспорті, опитайте людей, що знаходяться поряд. щоб встановити, чия вона, або хто міг її залишити. Якщо господар не встановлений, негайно повідомте про знахідку водія.
У разі знаходження підозрілого предмету в під’їзді свого будинку, опитайте сусідів, можливо, він належить їм. При неможливості встановлення власника - негайно повідомте про знахідку у найближче відділення міліції.
Якщо ви знайшли підозрілий предмет в установі, негайно повідомте про знахідку адміністрацію.
Дії при знаходженні вибухонебезпечного пристрою:
1. Негайно повідомте чергові служби органів внутрішніх справ за телефоном 102 та цивільного захисту за номером 101.
2. Не підходьте до предмету, не торкайтеся і не пересувайте його, не допускайте до знахідки інших людей.
3. Необхідно припинити всі види робіт в районі виявлення вибухонебезпечного предмету.
4. Не користуйтеся засобами радіозв’язку, мобільними телефонами (вони можуть спровокувати вибух).
5. Дочекайтеся прибуття фахівців, вкажіть місце знахідки та повідомте час її виявлення.
Пам’ятайте! Якщо Ви опинилися поблизу вибуху, стримайте свою цікавість і не намагайтеся наблизитись до епіцентру, щоб подивитись або допомогти рятівникам. Найкраще, що Ви можете зробити – залишити небезпечне місце. До того ж, варто знати, що зловмисники часто встановлюють бомби парами, щоб, через деякий час після вибуху першої з них, пролунав другий вибух. Зловмисники розраховують на те, що після першого вибуху на його місці зберуться люди, у тому числі і представники силових структур, і, при повторному вибуху, жертв буде набагато більше.
Будьте уважні та обережні!

НМЦ ЦЗ та БЖД Кіровоградської області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool