Тернопільська область: пожежа у Національному парку (ВІДЕО)

Квітень 24, 2013 | Новини | Переглядів: 922 | Коментарі: 0

23 квітня о 14:09 до служби порятунку 5-ї державної пожежно-рятувальної частини надійшло повідомлення про загоряння сухої трави поблизу хвойного лісового масиву в неподалік села Куликів Кременецького району.

Пожежа виникла в урочищі «Вовча гора» на території Національного природного парку «Кременецькі гори», що розташований на межі Кременецького та Шумського районів Тернопільської області та є об'єктом природно-заповідного фонду загальнодержавного значення.

Рятувальники, які прибули на місце події встановили, що пожежа виникла на місці вирубленого хвойного лісу, яка займає площу 2 га – горіла лісова підстилка та рештки, що залишились після вирубки хвойного масиву.

Всього до гасіння пожежі було залучено 8 одиниць техніки та 76 чоловік. Пліч-о-пліч з бійцями пожежно-рятувальних підрозділів Кременця та Почаєва з вогнем боролися працівники Національного природного парку «Кременецькі гори» та сільські вогнеборці – члени добровільних пожежних дружин сіл Дунаїв та Куликів.

Спільними зусиллями о 16:45 була здійснена локалізація – розповсюдження полум’я вдалось зупинити, а о 17:15 пожежу було повністю ліквідовано.

Завдяки оперативним та злагодженим діям вогнеборців від вогненної стихії було врятовано хвойний лісовий масив Національного природного парку «Кременецькі гори» на площі 70 га.

Внаслідок пожежі вогнем знищено рештки вирубаного лісу та лісової підстилки на площі 1,8 га. Причина виникнення пожежі, прямі та побічні збитки встановлюються. Загиблих та потерпілих внаслідок пожежі не було.

На місці події працювали оперативні групи служби цивільного захисту у Кременецькому районі та Управління державної служби України з адзвичайних ситуацій у Тернопільській області на чолі з начальником Управління генерал-майором служби цивільного захисту Євгеном Лукавим, повідомляє сайт ДСНС України.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool