Тема радіаційного фону в області - під особливою увагою влади

Жовтень 11, 2011 | Новини | Переглядів: 1473 | Коментарі: 0

Під час апаратної наради Сергій Ларін особливу увагу звернув на досить резонансну тему, яка не перший рік викликає хвилювання серед населення області.

 Мова йшла про радіацію, а точніше її рівень і правдивість тих думок, які ширяться серед людей про прямий вплив уранових родовищ та шахт на екологічний стан в області і на рівень онкозахворювань.
-  Навіть мої завіряння, що я тримаю у кабінеті дозиметр, який показав 11 мікрорентген, а потім я попросив, щоб пішли на площу Кірова і там поміряли – було 22 мікрорентгени – людей не заспокоїли. І це при тому, що допустима норма у приміщенні 17 мікрорентген, а надворі – 30, - зазначив Сергій Ларін.
Ще більшої актуальності ця тема набуває у зв’язку із рішенням про будівництво заводу для виготовлення ядерного палива у Смоліному Маловисківського району.
- Ми боремося за будівництво суперсучасного, "чистого" уранового заводу в Смоліному, бо розуміємо, який це ресурс для нашого регіону. Але не звертати увагу на постійну тривогу, пов’язану з екологією і здоров'ям людей, теж не маємо права, - наголосив Сергій Ларін.
Сергій Ларін зауважив, що завжди знаходяться "доброзичливці", які намагаються спекулювати цією темою, нагнітати політичні пристрасті, а тому необхідно оперувати аргументованими висновками фахівців, аби було чим реально довести неправоту подібних домислів. Тим більше уже є наукові висновки криворізьких експертів про те, що немає прямого впливу урану на ріст захворювань на рак.
Сергій Ларін доручив у максимально короткі терміни, вже сьогодні, як наголосив він, створити спеціальну робочу групу, яку він особисто очолить, і яка, вивчаючи спеціальні експертні висновки, має забезпечити проведення роз’яснювальної роботи серед населення: "Ми повинні чітко і ясно сказати людям по територіях, де і що маємо і які заходи вживаються для того, щоб убезпечити їхнє здоров'я, мінімізувати шкоду від природного впливу чи від промислового виробництва".

джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool