«Свято у блакитному» відбулось у Кропивницькому

Квітень 06, 2017 | Новини | Переглядів: 1261 | Коментарі: 0

На території Спасо-Преображенського собору м. Кропивницький відбувся дитячий захід «Свято у блакитному» в підтримку людей з аутизмом.

2 квітня – Всесвітній день поширення інформації про аутизм. Аутизм – це не хвороба, а тяжке порушення психічного розвитку, при якому перш за все страждає здатність до спілкування, соціальній взаємодії. Рівень інтелектуального розвитку при аутизмі може бути самим різним: від глибокої розумової відсталості до обдарованості в окремих галузях знань і мистецтва; в ряді випадків у дітей з аутизмом немає мови, відзначаються відхилення у розвитку моторики, уваги, сприйняття, емоційної та інших сфер психіки. За даними Всесвітньої організації аутизму, в 2008 році 1 випадок аутизму припадає на 150 дітей. За десять років кількість дітей з аутизмом зросла в 10 разів.

Розпочався захід з спільного богослужіння та молитви до Господа. Діти, молодь та батьки приступили до таїнств Сповіді та Причастя.

Напередодні богослужіння керівник недільної школи для дітей з обмеженеми можливостями та молодіжного клубу протоієрей Іван Шемедюк розповів, як готувати себе до покаяння перед Богом та що таке таїнство Євхаристія. Зокрема священик підкреслив: «Причастя є Таїнство, в якому віруючий під виглядом хліба і вина причащається Самого Тіла і Крові Господа нашого Ісуса Христа на відпущення гріхів і в життя вічне».

Після літургії на дітвору чекав солодкий стіл. Усім особливо сподобався смачненький торт на якому був символ аутизму. Потім діти брали участь у різноманітних конкурсах та іграх створених аніматорами «Art-studio Animato». Усюди лунав дитячий сміх, вигравали щасливі посмішки та щирі емоції.

Вчителі недільної школи та учасники молодіжного волонтерського клубу «Покров» підготували чудові майсер-класи: пасхальні відкритки і кошики, браслети, квіти з солоного тіста та боді-арт. На завершення відбувся флешмоб на підтримку дітей з аутизмом.

На території Спасо-Преображенського собору м. Кропивницький відбувся дитячий захід «Свято у блакитному» в підтримку людей з аутизмом.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool