«Світ у чуттєвих образах» (ФОТО)

Травень 30, 2012 | Новини | Переглядів: 1289 | Коментарі: 0

В Кіровоградському обласному художньому музеї відбулася презентація відео проекту «Світ у чуттєвих образах» за участі учасників клубу «Натхнення» Кіровоградського музичного училища та творча зустріч з Людмилою Іванівною Френчко - викладачем-методистом Кіровоградського музичного училища, журналістом газети «Ведомости плюс», керівником клубу «Натхнення».

Студенти училища - учасники клубу «Натхнення» мають можливість поглиблювати свої знання в секціях образотворчого та театрального мистецтва. Результатом такої роботи стала презентація мистецького проекту про розвиток образотворчого мистецтва на Єлисаветградщині – Кіровоградщині «Світ у чуттєвих образах». За словами Людмили Френчко студенти працювали над створенням проекту більше року, ними велася активна пошукова робота щодо творчих особистостей нашого краю, видатних художників – земляків.
Учасники заходу мали можливість також переглянути три уривка з вистав: «Лісістрата», «Антігона» та «Езоп».
«Лісістрата» — комедійна п’єса Аристофана, 411 до н. е. в якій Аристофан відстоює ідею миру. Тема миру подається тут у буфорно - комічній формі — «страйку». Назва твору походить від головної дійової особи Лісістрати (дослівно «та, що розбороняє війська» або «та, що припиняє походи»), яка піднімає жінок усієї Греції на боротьбу за мир.
Уривок із цієї вистави, а також із «Антігони» Софокла та «Езопа» за п’єсою Гільєрме Фігейредо «Лиса і виноград» продемонстрували учасники театральної секції самодіяльних акторів клубу «Натхнення».
Загалом творча зустріч пройшла в доброзичливій, теплій атмосфері духовного єднання, мала численні схвальні відгуки гостей та співробітників музею.
Наприкінці Людмила Френчко представила всіх учасників заходу та повідомила про плани на майбутнє клубу «Натхнення», зокрема: продовжити роботу по створенню ще декілька частин відео проекту «Світ у чуттєвих образах» та презентувати в Кіровоградському обласному художньому музеї вистави українських драматургів у жовтні – листопаді 2012 року.


Олена Степанок – завідуюча відділу науково-просвітницької роботи Кіровоградського обласного художнього музею

«Світ у чуттєвих образах» (ФОТО)


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool