Сучасний метод діагностування у ремонтному депо ім. Т. Шевченка демонструє позитивний ефект

Квітень 28, 2016 | Новини | Переглядів: 750 | Коментарі: 0

У ремонтному вагонному депо ім. Т. Шевченка огляд колісних пар колійної техніки йде за графіком. Про це цього тижня звітувала служба вагонного господарства регіональної філії ПАТ УЗ «Одеська залізниця».

Планується, що у поточному році в умовах ремонтного депо буде проведено повний огляд з обточуванням і без обточування 100 колісних пар спеціального самохідного рухомого складу. Це дозволить отримати економічний ефект у розмірі 140 тис. грн., що на четверть більше, ніж торік, коли повний огляд з обточуванням та без обточування і звичайний огляд без обточування 92 колісних пар різних типів колійної техніки дозволило отримати економічний ефект у розмірі 109 тис. грн.

Зазначимо, що даних показників залізничникам вдається досягнути завдяки впровадженню сучасного методу неруйнівного контролю при діагностуванні деталей колісних пар, а саме ультразвукової дефектоскопії. Сьогодні на підприємстві працівники використовують програмувальний дефектоскоп УД2-70, на базі якого здійснюється контроль деталей колісних пар машин типу РМ-80, ДГКу, РОМ, ПМГ, МПТ, ВПР, ВПРС, Р-2000, РБ, КК, МПД та інших.

Крім того, працівники депо виготовили стандартні зразки виробництва (осі, колісні пари, зубчасті колеса) відповідно до «Інструкції з атестації стандартних зразків підприємств, які використовують для ультразвукового контролю деталей колійних машин спеціального самохідного рухомого складу», а фахівцями ОСП «УкрНДІНК» розроблено відповідне програмне забезпечення для дефектоскопа УД2-70, що нині використовують на підприємстві Одеської магістралі.

Зазначимо, що повний огляд колісних пар колійних машин і дрезин спеціального самохідного рухомого складу з обов'язковим проведенням необхідного неруйнівного контролю у ремонтному вагонному депо ім. Т.Шевченка проводиться з 2010 року. У червні 2013 року Головне управління вагонного господарства колісно-роликовому цеху отримало посвідчення, що гарантує якість проведення ультразвукової дефектоскопії в умовах ремонтного депо за оновленими нормами та стандартами.

Прес-центр регіональної філії «Одеська залізниця»
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool