Стан пожежної безпеки закладів культури та будинків підвищеної поверховості розглянули в Кіровограді

Листопад 23, 2012 | Новини | Переглядів: 1192 | Коментарі: 0

У Кіровограді відбулося чергове засідання обласної ради з питань безпечної життєдіяльності населення, на якому Управлінням Держтехногенбезпеки ініційовано розгляд питань щодо стану пожежної безпеки об’єктів культури та будинків підвищеної поверховості.

Доповідав виконуючий обов’язки начальника Управління підполковник служби цивільного захисту Роман Шаповалов.
До відома присутніх доведено результати перевірок закладів культури області, здійснених органами держпожнагляду протягом року. Зазначено, що незважаючи на постійне збільшення фінансування на виконання протипожежних заходів на об’єктах культури з обласного та районних (міських) бюджетів, коштів для забезпечення їх належного протипожежного захисту недостатньо. Запропоновано райдержадміністраціям та міськвиконкомам при коригуванні бюджетних показників поточного року та формуванні їх на 2013 рік передбачити фінансування місцевих Програм запобігання та реагування на надзвичайні ситуації техногенного та природного характеру в частині проведення протипожежних заходів на об’єктах культури, управлінню культури ОДА - провести роботу щодо включення до обласного бюджету необхідних видатків для виконання протипожежних заходів на об’єктах культури обласного підпорядкування.
Викликають занепокоєння результати перевірок будинків підвищеної поверховості. Хоча в області їх одиниці: шість житлових та три адміністративні будівлі, у випадку пожежі і рятувальникам, і їхнім мешканцям та працівникам доведеться нелегко, адже ймовірність загибелі людей від пожеж у будинках підвищеної поверховості в рази перевищує аналогічний показник для звичайних будинків. Тож наголошено на необхідності активізувати роботу та вжити дієвих заходів щодо приведення у пожежобезпечний стан будівель підвищеної поверховості з метою запобігання матеріальним збиткам та людським жертвам.
Пропозиції Управління Держтехногенбезпеки внесено до проекту протоколу засідання ради.
Управління Держтехногенбезпеки в області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool