Співробітники кіровоградської податкової міліції припинили діяльність центру з мінімізації податкових зобов’язань по ПДВ

Вересень 28, 2011 | Новини | Переглядів: 1148 | Коментарі: 0

З оперативних джерел співробітники податкової міліції Олександрійської ОДПІ отримали інформацію про незаконну діяльність ряду підприємств, зареєстрованих у місті Світловодську. Про це Інтернет-виданню  «FotoInform» повідомила прес-служба ДПА в Кіровоградської області

В результаті проведеної перевірки з’ясувалось, що три місцевих бізнесмени зареєстрували ряд суб’єктів господарювання на території Кіровоградської та Одеської областей. Проте всі вони носили фіктивний характер та існували лише на папері. За їх допомогою організатори афери надавали послуги з незаконного формування податкового кредиту великим зернотрейдерам, добре відомим як в Україні, так і за її межами. Зустрічні перевірки та відповідні документи первинного податкового обліку показали, що зазначені підприємства сформували більш ніж 67 млн. грн. податкового кредиту з ПДВ.
В результаті спільної роботи податкової міліції та управління СБУ було встановлено, що до центру мінімізації податкових зобов’язань з ПДВ входило 26 підприємств, зареєстрованих в таких містах, як Одеса, Світловодськ, Суми, Севастополь, Чернігів, Львов, Дніпропетровськ, Євпаторія, Івано-Франківськ, Миколаїв, Керч тощо.
Кінцевим результатом оперативної роботи стало одночасне проведення 11 обшуків в офісах та за адресами проживання організаторів. В результаті вилучено близько 200 тис. грн. готівкових коштів, печатки та штампи, комп’ютерну техніку та велику кількість документів первинного бухгалтерського обліку. Прокуратура Кіровоградської області порушила кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.3 ст.212, ч.2. ст.205 та ч.2 ст.366 Кримінального кодексу України. Затримано одного з організаторів фінансових афер. Слідство триває.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool