Спадкоємці першого ступеня споріднення декларацію про майновий стан і доходи не подають

Лютий 26, 2014 | Новини | Переглядів: 877 | Коментарі: 0

У разі отримання спадщини від членів сім’ї першого ступеня споріднення відповідно до Податкового кодексу України вартість успадкування власності оподатковується за нульовою ставкою податку на доходи фізичних осіб і відповідно дані суми не відображаються в декларації про майновий стан і доходи.

При цьому, фізична особа, яка отримує спадщину від члена сім’ї другого ступеня споріднення, сплачує податок на доходи фізичних осіб за ставкою 5 відс. від вартості успадкованого.
Якщо майно успадковується фізичною особою, яка має статус дитини-сироти, але якій виповнилось 18 років, від члена родини другого ступеня споріднення, то вартість об’єкта спадщини також підлягає оподаткуванню за ставкою 5 відс.
Тому що, у разі досягнення нею повноліття, така особа втрачає статус дитини, дитини-сироти або дитини, позбавленої батьківського піклування. Неповнолітньою вважається дитина у віці від чотирнадцяти до вісімнадцяти років.
Відповідальними за сплату податку на доходи фізичних осіб до бюджету є особи, які отримали спадщину.
Нагадаємо, нормами пп. 14.1.263 п. 14.1 ст. 14 розділу І Податкового кодексу України визначено, що членами сім’ї фізичної особи першого ступеня споріднення вважаються її батьки, чоловік або дружина, діти, у тому числі усиновлені.

Прес-служба ГУ Міндоходів у Кіровоградській області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool