Соціологія: українці підтримують реформу децентралізації

Листопад 25, 2015 | Новини | Переглядів: 773 | Коментарі: 0

Українці знають про впровадження реформи децентралізації в країні і підтримують її. Про це свідчать результати всеукраїнського соціологічного дослідження «Децентралізація та реформа місцевого самоврядування», результати якого сьогодні у Кабміні презентував Віце-прем'єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко.

 

Опитування показало, що більшість населення України (59%) вважають потрібною реформу місцевого самоврядування та децентралізацію. 42% українців очікують покращення ситуації в Україні після проведення реформи.

«Народ України чітко засвідчив свій вибір на користь європейського демократичного шляху розвитку і децентралізації влади. Наше завдання забезпечити право громадян на самоврядування і на демократію участі в цьому процесі», - зазначив Геннадій Зубко.

Дослідження показало, що більше половини населення України, а саме 53%, вважають, що вносити зміни до Конституції потрібно. Вони підтримують основні новації, передбачені змінами в основний закон. Крім того, 43% опитаних вважають, що реформа децентралізації допоможе розв’язати військовий конфлікт на Сході країни.

«Децентралізація – головна реформа української влади. ЄС сьогодні очікує успішних проектів. Україна може бути таким успішним проектом», - підкреслив Геннадій Зубко.

Посол, Представник Генерального секретаря Ради Європи з координації програм співробітництва в Україні, Голова Офісу Ради Європи в Україні Владімір Рістовскі зазначив, що підтримка громадянами України процесу децентралізації є найголовнішою.

«Важливо, щоб простих громадян чули на постійній основі, їх побажання в цьому процесі враховувалися, щоб вони ставали частиною цього процесу, щоб рекомендації громадян враховувалися і ставали частиною законодавства», - підкреслив він.

Владімір Рістовскі додав, що соціологічне дослідження показало основні очікування громадян України. Серед них: зниження корупції, покращення якості послуг на регіональному і місцевому рівні, сприяння розв’язанню конфлікту на Сході країни і покращення добробуту.

Соціологічне дослідження проводилося Київським міжнародним інститутом соціології на замовлення Програми Ради Європи у співпраці та координації з експертами Ради Європи, фахівцями з питань місцевого самоврядування та Мінрегіоном України у вересні-жовтні 2015 року.

Нагадаємо, що приблизно 800 українських громад – 6% від їх загальної кількості – об’єднались у 159 нових спроможних територіальних громад, і вже 25 жовтня 2015 року в них відбулися перші вибори.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool