Соцiальна iнтеграцiя дiтей-iнвалiдiв у Кіровограді

Жовтень 24, 2012 | Новини | Переглядів: 955 | Коментарі: 0

Відбулася виїзна прес-конференція в комунальному закладі «Центр соцiальної реабiлiтацiї  дiтей-iнвалiдiв Кiровської районної у м. Кiровоградi ради» .

З роботою Центру представників засобів масової інформації ознайомила його директор Ганна Заботкіна. Центр почав працювати з 24 лютого 2012 року. Основною метою діяльності Центру є соцiальна iнтеграцiя дiтей-iнвалiдiв. Вчителями розроблені iндивiдуальнi плани навчання, якi мають позитивний вплив на розумовий, психiчний та фiзичний розвиток дiтей, сприяють їх успiшнiй iнтеграцiї у суспiльство та адаптацiї в умовах соцiального середовища. На теперішній час у Центрi проходять реабiлiтацiю 19 дiтей вiком вiд 1,5 до 16 рокiв, двоє дiтей закiнчили курс реабiлiтацiї. Центр відвідують З дитини, рiвень iнтелекту яких нижче 53 %, 15 дiтей-iнвалiди дитинства і одна дитина «групи ризику».
Найближчим часом, повідомила Ганна Заботкіна, планується укласти договiр про спiвпрацю мiж закладом та Кiровоградсъким державним педагогiчним унiверситетом iм. Володимира Винниченка. Зараз здійснюється методична робота щодо створення “Школи волонтерiв’.
З метою оптимiзації процесу соцiального обслуговування та соцiальної допомоги сiм’ям у 2013 роцi розпочнеться програма з пiдтримки центрiв денного перебування. Метою цiєї програми є створення центрiв денного перебування, як альтернативи iнтернатам, та охоплення 100 % дiтей-iнвалiдiв реабiлiтацiйними послугами. Центр планус взяти в цiй програмi активну участь.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool