Соколівська громада перша серед ОТГ області відкрила ЦНАП

Квітень 25, 2018 | Новини | Переглядів: 1279 | Коментарі: 0

Сьогодні у Соколівській об'єднаній територіальній громаді відкрили центр надання адміністративних та соціальних послуг. На урочисте відкриття завідали представники громади, місцевої та обласної влади. 

Особливістю центру, як відзначила голова ОТГ Інна Завірю є надання у ньому 67 адміністративних та 23 соціальних послуг.

Громада, згідно із чинним законодавством про державні закупівлі викупила за 2,7 млн. грн. колишнє приміщення торгівельного центру за ціною нижче оголошеною продавцем - власником і за власний кошт зробили ремонтні роботи, закупили меблі та сучасну комп’ютерну техніку (0,8 млн. грн.). Інна Завірюха також зауважила, що наразі вивчається питання переведення до центру поштового відділення.

Перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко наголосив, що у 2014 році Президент України Петро Порошенко, Уряд, Верховна Рада України визначили, що подальший розвиток держави повинен базуватися на сильних самодостатніх громадах. "Завдяки передачі на місця владних повноважень і фінансових ресурсів розпочався процес децентралізації – створення об'єднаних територіальних громад. Зараз Соколівська громада господарює на своїй землі. Громада не побоялася і підтримала рішення про створення ОТГ. І сьогодні ми бачимо, наскільки правильним було рішення центральної влади, рішення громади", - наголосив Сергій Коваленко. Перший заступник голови ОДА переконаний, що відкриття такого центру, реалізація подібних проектів була б неможливою, якщо б залишалася стара модель управління.

"А тепер і закордонний паспорт можна отримати у Соколівському центрі, не виїжджаючи до Кропивницького", - сказав він, наголосивши, що "центр тепер для вас тут - у Соколівці. Тепер ви використовуєте фінансовий ресурс у першу чергу на розвиток громади". Перший заступник голови облдержадміністрації запевнив, що як місцева, так і обласна влада надалі підтримуватимуть розвиток об'єднаних територіальних громад.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool