Сьогодні Міжнародний день просвіти з мінної безпеки

Квітень 04, 2023 | Новини | Переглядів: 778 | Коментарі: 0

Як відомо, у грудні 2005 року Генеральна асамблея ООН оголосила 4 квітня Міжнародним днем просвіти з питань мінної небезпеки та допомоги в діяльності, пов'язаній із розмінуванням. Цей день відзначають щорічно.

Сьогодні Україна є найбільш замінованою країною у світі. Через розв'язану російською федерацією війну у країні заміновано значні частини територій. На деокупованих територіях виявлено протитанкові та протипіхотні міни, міни-пастки, міни-розтяжки, касетні боєприпаси, велику кількість снарядів, що не розірвалися, тощо. Тисячі боєприпасів залишаються нездетонованими після ворожих обстрілів.

А ще замінованими можуть бути будь-які побутові речі, дитячі іграшки, будинки, поля, дитсадки та покинута техніка.

Окрім того, що міни безпосередньо несуть смертельну загрозу та небезпеку травмувань, вони на довгі роки можуть зробити недоступними родючі українські поля для сільськогосподарських робіт. А відтак, міни загрожують Україні спустошенням, але не безнадією.

Разом ми подолаємо і цю небезпеку. І перший крок до боротьби з цією загрозою - це знання. Адже хто обізнаний - той захищений!

Дії при виявленні підозрілого предмета, який може бути вибухонебезпечним:

негайно припинити усі роботи в районі виявлення вибухонебезпечного предмета (предметів);
попередити перехожих про можливу небезпеку;
позначити місце знаходження вибухонебезпечного предмета, огородити його, встановити добре видимий орієнтир, вивісити прапорці червоного кольору, якщо є можливість, виставити охорону;
негайно повідомити до Служби порятунку за номером “101” та поліції за номером “102 (в повідомленні вказати місце та час знаходження вибухонебезпечного предмета, своє прізвище, адресу, телефон);
очікувати на прибуття рятувальників на безпечній відстані (100м).

Пам’ятаємо правило трьох НЕ:

не наближатися;
не пересувати та не брати до рук, не чіпати предмет у будь-який інший спосіб (не розряджати, не кидати по ньому, не чинити жодної іншої механічної дії стосовно нього, не розводити поруч багаття);
не користуватися поблизу знахідки мобільним телефоном.

Обов’язково проведіть інструктаж з дітьми та близькими.

Пресслужба ГУ ДСНС в області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool