Сьогодні День охорони праці

Квітень 28, 2017 | Новини | Переглядів: 814 | Коментарі: 0

За ініціативою Міжнародної організації праці понад 100 країн світу 28 квітня відзначають Всесвітній день охорони праці.

З метою привернення уваги до питань охорони праці в Україні згідно з Указом Президента від 18 серпня 2006р. офіційно відзначається День охорони праці.
Одним із девізів Дня охорони праці є запобігання професійним захворюванням, які зумовлені впливом на працівника шкідливих факторів виробничого середовища.
Охорона життя і здоров’я працюючих від впливу небезпечних та шкідливих виробничих чинників має важливе соціальне значення, оскільки безпосередньо впливає на якість та тривалість життя, працездатність людини, а відтак – на її добробут.
Раз у два роки органами державної статистики проводиться статистичне обстеження стану умов праці на підприємствах.
У 2015 році обстеженню підлягали підприємства промисловості, сільського господарства, будівництва, транспорту та установи охорони здоров’я Кіровоградської області. Наприкінці 2015р. на цих підприємствах було зайнято 95,5 тис. осіб, з яких 18,8 тис. осіб (19,7%) працювали у несприятливих умовах.
Найвища питома вага працівників, які були зайняті в умовах, що не відповідають встановленим санітарно-гігієнічним нормам, зосереджено на підприємствах добувної промисловості і розроблення кар’єрів.
Найбільш розповсюдженим серед небезпечних факторів виробничого середовища був підвищений рівень шуму, інфразвуку, ультразвуку. Під дією цих факторів працювали 10,1 тис. осіб, або 10,6% облікової кількості штатних працівників.
Відповідно до чинного законодавства працівникам, які зайняті на роботах зі шкідливими умовами праці, надавались пільги та компенсації у вигляді додаткових відпусток, скороченого робочого тижня, доплат за умови праці, безкоштовного лікувально-профілактичного харчування та видачі молока або інших рівноцінних продуктів харчування, права на пенсію на пільгових умовах.
Кількість працівників, яким встановлено хоча б один із видів пільг та компенсацій, у 2015р. становила 41,5 тис. осіб, або 43,5% облікової кількості штатних працівників.

Головне управління статистики у Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool