Снігові замети

Січень 22, 2014 | Новини | Переглядів: 1328 | Коментарі: 0

На території України снігові замети бувають щорічно протягом січня-лютого і найчастіше спостерігаються в лісостеповій та степовій зонах.

У зв’язку з випаданням великої кількості снігу, заметілей, снігопадів утворюються снігові замети, які виникають, як правило, раптово і сягають 20-30 мм, іноді 40-70 мм. Сильні снігопади і заметілі найчастіше носять надзвичайний характер і можуть тривати від 16 до 24 годин або декілька днів.
Негативний вплив цих явищ призводить до різкого погіршення видимості, припинення транспортного сполучення як внутрішнього, так і міжміського. Випадіння снігу з дощем за зниженої температури повітря і буревійного вітру створює умови для зледеніння електромереж, ліній зв’язку, контактних мереж електротранспорту, покрівель будівель, що нерідко спричиняє їх руйнування.
З оголошенням штормового попередження - необхідно обмежити пересування, особливо на власному транспорті, створити вдома необхідний запас продуктів (води, палива), загерметизувати житлові приміщення, щоб зберегти тепло і зменшити витрати палива.
Якщо негода заскочила вас на дорозі, не варто долати снігові замети. Зупиніться, укрийте двигун з боку радіатора і встановіть автомобіль двигуном у навітряну сторону.
Періодично виходьте з автомобіля розчищати сніг (не занесений снігом автомобіль — гарний орієнтир для пошукової групи). Двигун автомобіля необхідно періодично прогрівати. І слідкувати, щоб вихлопну трубу не забивало снігом — тоді вихлопні гази не підуть у кабіну (кузов, салон) і не буде загрози отруєння.
Якщо у дорозі разом опинилося декілька чоловік (на декількох автомобілях), доцільно зібратися разом і використати один автомобіль, як укриття. Ні в якому разі не можна залишати автомобіль у сильний снігопад (хуртовину) тому що орієнтири, які здавалися надійними з першого погляду, через декілька десятків метрів можуть бути загублені.
Водіям слід мати в автомобілях снігову лопату, по можливості цепи проти ковзання на ведучі колеса, трос, запас води, термос із гарячим чаєм, заряджений мобільний телефон, теплі речі та достатній запас пального.
У сільській місцевості з отриманням штормового попередження необхідно терміново заготувати у необхідній кількості корми і воду для тварин.
Треба пам’ятати - дотримання правил поведінки дозволяє зменшити травмування людей, сільськогосподарських тварин і матеріальних цінностей.

Громадяни, будьте пильні та обережні! Бережіть своє життя та здоров’я. Дотримуйтесь правил безпеки при снігових заметах.

НМЦ ЦЗ та БЖД Кіровоградської області


ДО УВАГИ ВОДІЇВ: АВТОЦИВІЛКА ОНЛАЙН за 5 хвилин посилання


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool