Служба фінансових розслідувань: прозора, європейська і без корупції

Серпень 16, 2014 | Новини | Переглядів: 863 | Коментарі: 0

В Україні створюється новий орган протидії фінансово-економічній злочинності – Cлужба фінансових розслідувань. Зазначена структура створюється на прикладі досвіду кращих європейських аналогів – Австрії, Польщі, Грузії, Італії, країн Прибалтики.

Про це повідомив під час семінару для платників податків та представників громадськості Перший заступник Голови Державної фіскальної служби України Володимир Хоменко. Семінар проходив у режимі відеоконференцзв’язку та об’єднав сім областей: Кіровоградську, Запорізьку, Черкаську, Харківську, Рівненську, Чернівецьку та Дніпропетровську.
За словами Володимира Хоменка, однією із основних переваг для бізнесу від створення нової служби стане скорочення кількості перевірок та фактичне припинення перевірок малого та середнього бізнесу. Нова служба ліквідує дублювання функцій правоохоронних органів.
„На сьогодні в Україні налічується близько 80 контролюючих органів, які здійснюють різноманітні перевірки представників бізнесу. Служба фінансових розслідувань в першу чергу має на меті зменшити тиск на бізнес. Перевірки здійснюватиме лише одна юридична особа”, – запевнив високопосадовець.
Служба фінрозслідувань буде максимально прозорою – за цим слідкуватиме, серед інших, Громадська рада – колегіальний орган, який контролюватиме діяльність служби від імені суспільства, надаватиме пропозиції щодо проектів нормативно-правових актів, проводитиме й антикорупційну експертизу. Контроль за оперативно-розшуковою та слідчою функцією здійснюватимуть органи прокуратури.
Не менш прозорим буде і кадровий підбір у ряди новоствореної служби. До кандидатів будуть ставитись жорсткі умови відбору. Працюватимуть у Службі лише чесні фахівці.
„Перевага надаватиметься, перш за все, молодим людям із економічною та юридичною освітою, зі знанням ІТ-технологій. У той же час рівень заробітних плат співробітників СФР необхідно збільшити на 80-100% від того, що нині отримують фіскали”, – наголосив Володимир Хоменко.

Нагадаємо, що Служба фінансових розслідувань має об’єднати в собі економічні блоки усіх силових відомств – податкову міліцію, підрозділи управління боротьби з організованою злочинністю, з економічними злочинами МВС України та СБУ.

Прес-служба ГУ Міндоходів у Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool