Служба автомобільних доріг у Кіровоградській області нагадує

Грудень 04, 2015 | Новини | Переглядів: 927 | Коментарі: 0

У зв’язку із ускладненням погодних умов (сніг, ожеледиця, хуртовини та ін..) та з причини відсутності на транспортних засобах, у першу чергу, які здійснюють перевезення вантажів, необхідного облаштування для їх експлуатації в зимовий період на автодорогах загального користування утворюються затори, з’їзди з узбіч та інші небезпечні ситуації, що ускладнює експлуатаційне утримання доріг в цей період.

Для забезпечення безпечного та безперебійного руху транспорту дорогами загального користування Служба автомобільних доріг у Кіровоградській області нагадує про необхідність своєчасно підготувати свої автомобілі до експлуатації в зимовий час.
Зараз досить підступна пора року – мінлива погода – тому водії повинні відповідно укомплектувати свої автомобілі. Особливу увагу цьому варто приділити перевізникам. В першу чергу, замінити літню гуму на зимову забезпечити наявність сезонної комплектації авто.

У транспортному засобі повинні бути набір інструментів, запасне колесо, аптечка, аварійний знак, трос, дроти, на випадок «прикурювання» від іншої машини, насос і домкрат. Крім того, ліхтар та зарядний пристрій для мобільного телефону, що працює від бортової напруги.

Взимку обов’язково у кожного водія повинні бути у наявності туристична сокирка, саперна лопатка, незамерзаюча рідина для омивання скла та фар, ланцюги проти ковзання для коліс і лопатка для очищення машини від снігу. Бажано мати й теплі пледи і подушку. У телефоні зберегти номера сервісів техдопомоги, ДСНС (101) та чергового диспетчера САД (0522-24-37-41).

Сильні снігопади, хуртовини, снігові замети, ожеледиця можуть утворити не лише затори на дорогах, а й створити небезпечну ситуацію. Не ризикуйте собою та іншими учасниками дорожнього руху і подбайте про укомплектування автомобіля зимовою гумою та іншим сезонним приладдям вже сьогодні.

Не ігноруйте попередження синоптиків і не вирушайте в дорогу при несприятливих погодних умовах без особливої потреби.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool