Скільки викидів забруднюючих речовин та парникових газів в атмосфері на Кіровоградщині

Серпень 31, 2012 | Новини | Переглядів: 1120 | Коментарі: 0

У січні–червні 2012р. у повітряний басейн області надійшло 8,2 тис.т забруднюючих речовин, що на 1,6 тис.т (на 23,9%) більше ніж у січні–червні 2011р. Про це «FOTOINFORM» повідомили у Головному управлінні статистики у Кіровоградській області

У середньому від діяльності одного підприємства у повітря надійшло 36,5 т забруднюючих речовин. У розрахунку на 1 км2 припадає 0,3 т викидів забруднюючих речовин, на одну особу – 8,1 кг.
Із загального обсягу викидів забруднюючих речовин викиди метану та оксиду азоту, які належать до парникових газів, складали 0,7 тис.т або 8,8% загального обсягу по області. Крім того, в атмосферу надійшло 473,2 тис.т діоксиду вуглецю, який також має парникову дію.
Основними забруднювачами довкілля області є підприємства переробної промисловості (59,5% загального обсягу забруднюючих речовин), транспорту та зв’язку (14,9%) та підприємства добувної промисловості (12,2%).
Найбільший обсяг викидів забруднюючих речовин області надійшов в атмосферне повітря від підприємств м.Кіровограда (14,3%), Голованівського (47,9%), Світловодського (7,3%), Кіровоградського (5%), Компаніївського (4,8%) та Петрівського (3,9%) районів.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool