Сили цивільного захисту Кіровоградщини готуються до реагування на можливі зимові ризики

Жовтень 13, 2011 | Новини | Переглядів: 1111 | Коментарі: 0

До зимового періоду готуються не лише комунальні служби Кіровоградщини. Зима вносить свої корективи і в роботу сил цивільного захисту. Про це Інтернет-виданню  «FotoInform» повідомили у прес-службі УМНС України в області

 Щорічно восени, аби примхи самої холодної пори року не заскочили зненацька, проводяться командно-штабні тренування органів управління та сил обласної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту. Під час таких тренувань перевіряється повнота і реальність розроблених Планів дій щодо реагування у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій природного та техногенного характеру в зимовий період. Серед очікуваних ризиків – ускладнення епідеміологічної обстановки, сильні морози і снігопади, що можуть вплинути на роботу підприємств та організацій, порушити зв’язок між населеними пунктами, налипання мокрого снігу на лінії електропередач, що призводить до пориву електродротів та порушення електропостачання населених пунктів тощо.
Саме такі ситуації і відпрацьовуються у ході тренувань 12-13 жовтня. У телефонному режимі інформація про надзвичайну подію надходить до оперативно-координаційного центру УМНС, звідси забезпечується її доведення до начальників міських та районних управлінь МНС та усіх зацікавлених органів. Узагальненням інформації та підготовкою пропозицій на розгляд обласної комісії з питань ТЕБ та НС і контролем за виконанням заходів, передбачених відповідними планами, займається відділ цивільного захисту УМНС.
У тренуваннях окрім підрозділів МНС беруть участь районні та міські комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, управління та відділи з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення районних державних адміністрацій та міськвиконкомів, штаби спеціалізованих служб цивільної оборони області.
За результатами тренувань будуть зроблені висновки про готовність сил цивільного захисту до виконання завдань за призначенням у осінньо-зимовий період. За необхідності будуть внесені уточнення у розроблені плани реагування на випадок виникнення надзвичайних ситуацій, найбільш характерних для осені та зими.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool