Щоб автівки не горіли на Кіровоградщині

Серпень 21, 2012 | Новини | Переглядів: 974 | Коментарі: 0

В обласному центрі близько 2:00 18 серпня через коротке замикання електропроводки автомобіля «Alfa Romeo-164»виникла пожежа його салону.

За декілька хвилин до нещастя, господар повернувся на автомобілі з роботи та припаркував його біля будинку. Чоловік майже одразу вийшов на вулицю вигуляти собаку та побачив, що з під капоту легковика  йде дим. Він підняв кришку моторного відсіку - звідти вирвалося полум’я. Спроби здолати вогонь підручними засобами виявились марними. Пожежу ліквідували бійці служби «101», які прибули на місце події за викликом.

19 серпня пізно вночі у смт Петрове під час руху загорівся автомобіль «Шевроле Авео». 18-річний водій намагався самостійно загасити пожежу за допомогою вогнегасника та, зрозумівши, що не впорається, викликав рятувальників. Наразі причина займання з’ясовується. 

Управління Держтехногенбезпеки у Кіровоградській області звертається до водіїв з проханням дотримуватися правил технічної експлуатації автомобіля.

Ось деякі поради, що дозволять уникнути пожежі:

- ніколи не заправляйте автомобіль при включеному двигуні;

- не транспортуйте бензин у пластмасових каністрах (пластмаса накопичує статичну напругу, щоможе стати причиною спалаху бензину);

- якщо у вашому автомобілі часто перегорають лампочки або запобіжники, негайно зверніться до електрика! Можливо, це наслідки короткого замикання, яке може спричинити пожежу;

- слідкуйте за цілісністю паливних шлангів вашого автомобіля;

- будь-який провід під капотом повинен бути ретельно заізольований;

- дбайте про справність газової установки,якщо вонавстановлена  у вашому автомобілі;

-возіть з собою та зберігайте під переднім сидінням вогнегасник - так простіше буде дістати його у випадку пожежі.

Управління Держтехногенбезпеки в області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool