Що необхідно знати військовослужбовцю, аби отримати санаторно-курортне лікування

Листопад 08, 2016 | Новини | Переглядів: 703 | Коментарі: 0

Санаторно-курортне лікування є одним із видів лікувально-профілактичної допомоги, пов’язаної з використанням природних лікувальних факторів (мінеральні води, лікувальні грязі, сприятливий клімат тощо).

На сьогодні в Україні створена та успішно функціонує доволі розвинена мережа лікувально-профілактичних закладів, які надають громадянам низку послуг.

Кожному учаснику бойових дій Закон України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» гарантує право на безоплатне санаторно-курортне лікування. При цьому механізм забезпечення цією пільгою саме учасників АТО визначено «Порядком використання коштів, передбачених у державному бюджеті на забезпечення постраждалих учасників антитерористичної операції санаторно-курортним лікуванням», затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 31.03.2015 № 200.

Для одержання путівки необхідно обов’язково перебувати на обліку в органах соціального захисту населення за зареєстрованим місцем проживання. Уповноважені органи соціального захисту населення забезпечують безоплатними путівками до санаторно-курортних закладів згідно з медичними рекомендаціями в порядку черговості та в міру надходження путівок:
1) учасників бойових дій – щороку строком на 18-21 день;
2) інвалідів війни – позачергово щороку строком на 18-21 день;
3) інвалідів із захворюваннями нервової системи (з наслідками травм і захворюваннями хребта та спинного мозку) – відповідно до медичних рекомендацій, з них: I та II груп – до санаторіїв спінального профілю з лікуванням строком на 35 днів, III групи – до санаторіїв неврологічного профілю з лікуванням строком на 18-21 день.

Путівками без лікування забезпечуються громадяни, що супроводжують інвалідів I групи (за винятком інвалідів з наслідками травм і захворюваннями хребта та спинного мозку), яким відповідно до висновку лікувально-профілактичного закладу необхідна постійна стороння допомога. У разі, якщо інвалід I групи здатний обслуговувати себе самостійно, видається відповідна довідка лікувально-профілактичного закладу.

У випадку, коли особа має право на забезпечення путівкою за кількома законами, їй надається право вибору в забезпеченні путівкою за одним із них. Окрім того, особа, яка перебуває на обліку для забезпечення санаторно-курортним лікуванням в органах соціального захисту населення, але поточного року одержала безоплатну путівку, знімається з обліку. Забороняється поділ путівки та передача її іншій особі.

До Кіровоградського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги можна звернутись за адресою:
м. Кропивницький, вул. Архітектора Паученка (Дворцова), 64/53
Режим роботи: понеділок-п'ятниця з 8:00 до 17:00 год.
Тел.: (095)87-662-33, (0522) 32-08-24
Email: kirovohrad1.kirovohrad@legalaid.gov.ua
Для цілодобового доступу громадян до безоплатної вторинної правової допомоги діє єдиний телефонний номер 0-800-213-103.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool