Що думає міський голова Кропивницького щодо підвищення цін на проїзд у місті

Січень 30, 2021 | Новини | Переглядів: 1012 | Коментарі: 0

Міський голова  міста Кропивницький Андрій Райкович розмістив  на своїй сторінці у фейсбуці свій коментар щодо  підвищення цін на проїзд у громадському транспорті нашого міста, повідомляє FOTOINFORM.NET

"Виконком розглядатиме рішення про підвищення цін на проїзд у комунальних тролейбусах та автобусах – до 5 й 6 гривень відповідно, і в маршрутних таксі – до 7 гривень.

Це вимушений крок. Збільшилась мінімальна зарплата, ціни на все зростають, найвідчутніше – на енергоносії. Сьогодні собівартість проїзду вже сягнула за 10 гривень в автобусі, і майже стільки ж в тролейбусі. До того ж, у нас 80 тисяч пільговиків.

Ми тримали найменшу серед обласних центрів України плату за проїзд в комунальному транспорті стільки, скільки могли. Але є економіка – маса виробництв та іншого бізнесу зупинилися чи обмежили свою діяльність через карантин, маємо значні скорочення надходжень до бюджету. Незважаючи на це, торік місто дотувало «Електротранс» на 120 мільйонів гривень. Це практично третина бюджету розвитку. Для порівняння – за них можна було збудувати три з половиною таких нових багатоповерхівок, як на Жадова.

Ми не можемо припинити розвивати місто, обмежити у фінансуванні інші напрямки, та лише закривати бюджетом збитки комунального підприємства через дешевий проїзд, або навпаки, довести його до банкрутства. На 2021-й ми заклали «Електротрансу» 70 мільйонів гривень бюджетної підтримки, доводиться запроваджувати таку ціну на проїзд, яка дозволить надалі забезпечувати соціальні гарантії, і водночас тримати підприємство «на плаву».

Якщо говорити про маршрутні таксі, то автопарк приватних перевізників потребує кардинальної модернізації, підвищення безпеки та комфорту пасажирів.

Ми ж маємо 80 одиниць комунального транспорту, які зараз через карантинні обмеження перевозять у рази менше пасажирів, ніж за нормальних умов. Незабаром придбаємо ще 10 автобусів. Курсу не змінюватимемо, поступово закриємо всі проблемні напрямки", - написав Андрій Райкович


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool