Шановні квартироздавачі Кіровоградщині, вам необхідно сплатити податок не пізніше 9 листопада!

Жовтень 30, 2012 | Новини | Переглядів: 1046 | Коментарі: 0

Такий термін сплати встановлює пп. 170.1.5 п. 170.1 ст. 170 Податкового кодексу України, де передбачено, що орендодавець самостійно нараховує та сплачує податок до бюджету у строки, встановлені Кодексом для квартального звітного періоду, а саме: протягом 40 календарних днів після останнього дня такого звітного кварталу.

Ставка податку становить 15% від суми орендної плати (17% - у разі якщо сума перевищує 10-ий розмір мінімальної заробітної плати, встановленої на 1 січня податкового року, у 2012 році – 10730 грн.).
Для того щоб здійснити перерахування податку з доходів фізичних осіб з квартирної плати, орендодавцеві необхідно звернутися до органу державної податкової служби за своїм місцем проживання і дізнатися реквізити для перерахування (код за ЄДРПОУ отримувача, номер його поточного рахунку, реквізити банку: назва та МФО).
Після закінчення 2012 року квартироздавачі (орендодавці) зобов’язані до 1 травня 2013 року подати до органів ДПС річну податкову декларацію, у якій повинні бути відображені суми доходу, отриманого у вигляді квартирної (орендної) плати, і суми сплаченого з такого доходу податку за 2012 рік.
Таким чином, власники нерухомого майна які здають в оренду квартири чи інше нерухоме майно і не зареєстровані приватними підприємцями, зобов’язані сплачувати податок на доходи фізичних осіб щокварталу. Граничний термін сплати податку на доходи фізичних осіб орендодавцями за ІІІ квартал поточного року завершується 9 листопада.
 

Відділ взаємодії із ЗМІ та громадськістю ДПС у Кіровоградській області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool