Сергій Ларін: ситуація що склалася в області із боргами по заробітній платі вимагає застосування більш жорстких заходів впливу на керівників підприємств-боржників

Липень 04, 2011 | Новини | Переглядів: 1411 | Коментарі: 1

На розширеному засіданні колегії прокуратури області було розглянуто питання про стан додержання законодавства про оплату праці, пенсійного страхування та зайнятості населення.

У засіданні колегії взяли участь голова обласної державної адміністрації Сергій Ларін, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, структурних підрозділів прокуратури області, міські та районні прокурори, представники військової прокуратури, контрольно-ревізійного управління, державної податкової адміністрації в області.
Як повідомив перший заступник прокурора області Сергій Жолонко, ситуація із заборгованістю по зарплаті на підприємствах області є вкрай складною, адже порівняно з минулим роком відбулося зростання на 600 тис. грн. і на сьогоднішній день становить вона 60,4 млн. грн.
З початку року працівниками прокуратури області було здійснено низку перевірок «проблемних» підприємств стосовно додержання ними законодавства про працю та її оплату.
За фактами умисної невиплати заробітної плати прокурорами регіону було порушено 18 кримінальних справ, 10 з яких направлено до суду. Всього у сфері трудових відносин органами прокуратури області порушено 53 кримінальні справи, з яких 42 скеровано до суду. За 209 документами реагування до відповідальності притягнуто 67 посадовців, у тому числі 28 представників органів державної виконавчої влади та контролю.
Із задоволених 429 позовів прокурорів про стягнення нарахованої, але не виплаченої заробітної плати на суму 2 млн. грн., реально стягнуто 1,4 млн. грн. боргу.
– Ситуація, що склалася із заборгованістю по зарплаті, вимагає застосування кардинальних заходів та більш жорстких дій системного впливу на керівників підприємств-боржників, – зазначив Сергій Ларін.
Голова облдержадміністрації наголосив на необхідності активізувати та поєднати зусилля контролюючих органів, силових відомств, відповідних підрозділів ОДА у напрямку вирішення цієї болючої для області проблеми.
Також керівник області зробив акцент на недопущенні будь-яких затримок поточної заробітної плати працівникам підприємств та організацій області.

джерело сайт ОДА


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool