Сергій Ларін поставив завдання - навести лад у сфері пасажирських перевезень

Серпень 29, 2012 | Новини | Переглядів: 934 | Коментарі: 0

На цьому голова обласної державної адміністрації Сергій Ларін наголосив під час  наради з питання пасажирських перевезень в області.

Звертаючись до учасників наради, Сергій Ларін зазначив, що негативні явища у сфері пасажирських перевезень ставлять перед владою завдання невідкладно та рішуче впровадити низку заходів, які дозволять перевести їх на цивілізовані рейки.
– Питання пасажирських перевезень дедалі набуває гостроти. Про це свідчать численні скарги від громадян на "Гарячу лінію". Жодна моя особиста зустріч з жителями області не обходиться без питань про пасажирські перевезення. А скаржитися є на що – на брутальну поведінку водіїв, які відмовляються перевозити пільговиків, на несправні та брудні маршрутки, на відсутність належного технічного огляду транспортних засобів з боку підприємств-перевізників, на нетверезих водіїв. Це неприпустимо, адже мова йде насамперед про найдорожче – про життя людей, – зазначив Сергій Ларін.
– Хочу попередити нерадивих перевізників про те, що час умовлянь закінчився, хто не бажає працювати по новому, мають розпрощатися з ліцензіями на здійснення цього виду послуг, а водії-порушники – з правами на керування пасажирським транспортом, – наголосив голова ОДА.
Обурення з боку голови облдержадміністрації викликав факт виплати на деяких підприємствах-перевізниках заробітної плати водіям меншої за мінімальну. Це означає, що ринок пасажирських перевезень частково знаходиться у тіні. – Тому і податкова, і прокуратура та інші служби повинні спрямувати свої зусилля на те, щоб водії отримували легальну, а не у "конвертах" зарплатню. Це буде однією з визначальних умов ліцензування таких підприємств, – зауважив керівник області.
Як повідомив під час наради директор державної бюджетної установи "Кіровоградський регіональний центр інвестицій та розвитку" Володимир Тоцький, результати перевірки в області підприємств-перевізників підтвердили непоодинокі випадки порушень з їх сторони. Найчастіше – це незадовільний технічний стан маршруток, використання транспорту з високим ступенем зношеності автопокришок, позагаражне зберігання, що також є грубим порушенням. У багатьох підприємств медичні пункти та штатні медпрацівники існують лише на папері, а медичний огляд водіїв є формальним.
Учасники наради також проаналізували питання маршрутизації пасажирських перевезень, адже непоодинокими є випадки, коли перевізники вдаються до порушень графіку та маршруту руху транспорту, від чого страждають, насамперед, пасажири.
Вже найближчим часом на Кіровоградщині запрацює єдина обласна система диспетчеризації, яка використовуватиме супутникову систему навігації пасажирського транспорту. Маршрутки обладнуватимуться JPS-навігаторами, що дозволить відстежувати та фіксувати швидкість, напрямок їх руху, та унеможливить будь-які порушення з боку водіїв.
– Лише ті перевізники, які надалі працюватимуть за цих умов, матимуть підтримку з боку влади, – підкреслив Сергій Ларін.

ДЖЕРЕЛО


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool