You can help our site. Thanks in advance for your help - donate - Click -
                                                                        

Сергій Ларін: Початок видобутку урану на Новокостянтинівській шахті є суттєвим кроком у напрямку забезпечення енергетичної незалежності України

Липень 08, 2011 | Новини | Переглядів: 1835 | Коментарі: 0

Під час робочої поїздки до Маловисківського району голова обласної державної адміністрації Сергій Ларін відвідав Новокостянтинівську шахту Державного підприємства «Східний гірничо-збагачувальний комбінат».

Новокостянтинівську шахту також відвідали директор Департаменту стратегічної політики, інвестицій та ядерно-енергетичного комплексу Міністерства енергетики та вугільної промисловості України Микита Константінов та генеральний директор Державного концерну «Ядерне паливо»Тетяна Амосова.
ДП «СхідГЗК» 26 червня нинішнього року було розпочато дослідно-промисловий видобуток урану із блоку №341-1 на горизонті 300 метрів Новокостянтинівської шахти. Ця знакова подія відбулася вперше за більш 35-літню історію геологічного вивчення й будівництва підприємства на базі запасів Новокостянтинівського родовища.
Активні роботи з будівництва шахти й підготовки до видобутку уранової руди розпочалися з її поверненням до складу ДП «СхідГЗК» у 2010 році. Комбінат за власні кошти утримує шахту (близько 5 млн. грн. щомісяця) і проводить необхідні роботи з будівництва та розвитку підприємства.
ДП «СхідГЗК» – єдине підприємство, яке забезпечує видобуток природного урану і виробництво його природного концентрату. Комбінат обіймає провідні позиції серед світових виробників урану, а також є найбільшим у Європі. Підприємство здійснює свою діяльність у трьох областях. Зокрема, у Кіровоградській області ведеться видобуток урану Інгульською і Смолінською шахтами, будується Новокостянтинівська. У Дніпропетровській області у місті Жовті Води здійснюється переробка уранової руди на гідрометалургійному заводі, а у Миколаївській області проводяться роботи із моніторингу навколишнього природного середовища на відпрацьованому методом свердловинно-підземного вилуговування Братському родовищі. Також готується до відпрацювання Сафонівське родовище.
За запасами урану Новокостянтинівське родовище є найбільшим у Європі і входить до першої десятки найбільших родовищ світу. Його освоєння є невід’ємною частиною Державної цільової економічної програми «Ядерне паливо». Тому саме Новокостянтинівському родовищу відводиться роль підприємства, яке з виходом на планову потужність у 2015 році має стовідсотково забезпечити вітчизняний паливно-енергетичний комплекс ядерним паливом власного виробництва.
Як зазначив генеральний директор ДП «СхідГЗК» Олександр Сорокін, до кінця нинішнього року на Новокостянтинівському родовищі планується видобути 75 тисяч тонн уранової руди, з якої планується отримати 99 тонн урану на суму 133 млн. грн.

за матеріалами сайту ОДА


ДО УВАГИ ВОДІЇВ: АВТОЦИВІЛКА ОНЛАЙН за 5 хвилин посилання


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool